MIRSANU.RO

publicat la: 05.04.2023  18:10

Managerul regional de fonduri private equity V4C l-a cooptat in echipa de conducere ca partener pe Bogdan Chirita

 

Value4Capital (V4C), manager de fonduri de private equity activ pe pietele din Europa Centrala si de Est, l-a cooptat la finele lunii martie 2023 in echipa de conducere ca partener pe Bogdan Chirita, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Acesta a venit in echipa V4C in aprilie 2012, iar din 2016 pana acum a ocupat pozitia de director de investitii. Bogdan Chirita este responsabil de originarea, executia, monitorizarea si dezvoltarea activitatilor de investitii ale V4C in Romania si in regiunea Balcanilor. Bogdan Chirita a lucrat anterior pentru Deloitte si EY.

V4C are in portofoliul sau din Romania platforma de comert electronic gomag.ro, dupa ce investitorul de private equity a finalizat in mai 2022 tranzactia prin care a intrat in compania Silkweb, care opereaza platforma gomag.ro.

Istoricul V4C in Romania este legat insa de IPO-ul Medlife din 2016, care a fost generat tocmai de catre tranzactia de exit a fondului de investitii.

In decembrie 2016, V4C si-a vandut integral pachetul minoritar de actiuni de 36,25% din Medlife in cadrul unei tranzactii in care si-a dublat banii investiti. V4C a intrat in afacerea Medlife in 2009.

IPO-ul Medlife a avut un impact semnificativ pe piata bursiera din Romania, fiind urmat in anii urmatori de listarile altor afaceri antreprenoriale din alte sectoare precum Digi (comunicatii), Sphera (retele de restaurante) sau Purcari (productia de vinuri).

V4C a finalizat in 2019 inchiderea ultimului sau fond de investitii din care face tranzactii in regiune – V4C Poland Plus Fund, care dispune de un capital de 91 mil. Euro strans de la investitori.

Pe piata din Romania activeaza si alte platforme regionale de private equity precum MidEuropa, Abris Capital Partners, Innova Capital, CEE Equity Partners sau BlackPeak Capital.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Andrei Bica, CFO Profi, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Andrei Bica, CFO Profi, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. Andrei Bica has joined Profi on early 2021, undertaking the CFO role and he is responsible for Finance, IT, Digital, RPA and Indirect Procurement. His primary role is to directly contribute to increasing the enterpr  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Bogdan Chirita, Partner Value4Capital, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Bogdan Chirita, Partner Value4Capital, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. After university, Bogdan joined Deloitte's audit practice in Bucharest, quickly advancing as part of teams auditing the Romanian subsidiaries of leading multinationals. In 2007 he moved to Transaction  Citeşte articolul integral