MIRSANU.RO

publicat la: 12.09.2023  21:35

Managerul de capital privat Mozaik Investments va primi 25 mil. Euro din PNRR pentru un fond de investitii cu care sa cumpere pachete de actiuni in IMM-uri active in Romania si in regiune

 

Managerul de capital privat Mozaik Investments a anuntat pe 12 septembrie 2023 ca a primit aprobare pentru a accesa 25 mil. Euro din PNRR pentru viitoare investitii in IMM-uri din Romania si Europa Centrala si de Est, potrivit informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Comitetul de Investitii desemnat de Guvernul Romaniei pentru Fondul de Fonduri pentru Rezilienta (Recovery Equity Fund sau REF) a aprobat finantarea unui nou fond de investitii care va primi o alocare prin PNRR. Gestionat de catre Fondul European de Investitii, instrumentul de capital de risc al PNRR finanteaza fonduri care investesc in companii mici si mijlocii, intreprinderi cu capitalizare medie si proiecte de infrastructura. 

Mozaik va fi un fond axat pe finantarea IMM-urilor din Romania si Europa Centrala si de Est, care va obtine participatii minoritare semnificative si va sprijini antreprenorii prin strategii de scalare rapida a operatiunilor, intrarea pe noi piete sau dezvoltarea de noi linii de produse, operatiuni de fuziuni si achizitii.

Fondul va avea o abordare generalista si isi propune sa investească in 7-9 companii mai ales din sectoare precum retail si distributie specializata, healthcare, productia alimentara si comertul cu amanuntul, logistica, servicii financiare si tehnologie. Potrivit celor discutate in sedinta de lucru din 25 iulie a Comitetului de Investitii, Mozaik va primi investitii din PNRR in valoare de pană la 25 mil. euro, finantare care va fi sustinuta si prin contributiile investitorilor privati.

Pana acum, Comitetul de Investitii a aprobat 6 investitii in valoare de 125 mil. Euro in 6 fonduri care vor investi în Romania în urmatorii 10 ani. 

In decembrie 2021, Guvernul Romaniei si Fondul European de Investitii au semnat un contract pentru inființarea Fondului de Fonduri de Capital de Risc pentru Redresare, investitie finantata printr-o contributie de 400 mil. Euro din Componenta 9 a PNRR.  – „Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare”. Pana in 2026, estimarile indica faptul ca aproximativ 20 de fonduri de investitii vor putea obtine bani din PNRR pentru a investi in firme romanesti.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti a anuntat cele 15 povesti antreprenoriale romanesti finaliste ale editiei a VI-a in cadrul Galei de premiere din data de 26 septembrie

    27.09.2023
  • Pe 26 septembrie, in cadrul Galei de premiere a programului Made in Romania au fost anuntate cele 15 companii finaliste.
  • Votul publicului a desemnat 3 dintre cele 15 companii finaliste, in timp ce membrii Juriului Made in Romania au ales urmatoarele 12 p  Citeşte articolul integral

Conținut Partener

Reactie APAPR cu privire la amendament Pilonul II de pensii private

 
APAPR respinge cu fermitate propunerea depusa azi in Parlament de eliminare a obligativitatii Pilonului II de pensii private. Mecanismul propus este menit sa distruga cea mai de succes reforma structurala a ultimilor 15 ani, care a dus Romania in randul tarilor civilizate. Toa  Citeşte articolul integral