MIRSANU.RO

publicat la: 21.07.2016  23:59

Liderul pieței de insolvență preia o companie de profil fondată de consultanți PwC

 

CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania), cea mai mare casă de insolvență locală, a anunțat astăzi preluarea firmei de profil Five SPRL în cadrul unei strategii de dezvoltare și expansiune la nivel național.

Five SPRL are sediul în București și acoperă prin portofoliul său clientelă la nivel național, precum și în zona de sud – est a României. Afacerea Five SRL a fost pornită în 2012 și este condusă acum de către cinci parteneri, toți foști consultanți care au lucrat anterior în PwC – Marius Zidaru, Ciprian Nacu (ambii fiind implicați încă de la înființarea afacerii în mai 2012 ), Ana Irina Șarcane, Irina Siminiuc și Alina Popa.

În acest context, preluarea portofoliului societăţii Five a generat deschiderea unei noi filiale a CITR, în Galaţi, care se adaugă celor opt unităţi deţinute în ţară, în Bucureşti, Bihor, Braşov, Cluj, Ilfov, Satu-Mare, Sibiu şi Timiş.

“Piaţa insolvenţei e în schimbare. Vorbim despre noi provocări economice, despre alte dimensiuni ale business-urilor care intră în insolvenţă, despre creanţe mai mari şi un impact mai puternic al colapsului unei companii, acum şi asupra partenerilor. Odată cu noile realităţi economice ne propunem şi noi, ca profesie, să evoluăm. Piaţa insolvenţei este, încă, fragmentată, dar devine din ce în ce mai clar că o procedură de insolvenţă complexă poate fi soluţionată în beneficiul părţilor implicate doar printr-o abordare holistică, a unei companii puternice, cu resursele şi forţa necesară să abordeze procese din ce în ce mai complexe”, a spus Andrei Cionca, CEO al CITR.

Five SPRL este a doua companie de insolvenţă pe care CITR o preia, după ce în 2011 a făcut prima achiziție în sector. Atunci, CITR a preluat Solve Insolve IPURL din Arad, afacere deținută de către Rudolf Vizental și care asigura un important portofoliu de clienți în vestul țării, printre care Astra Vagoane și Contor Arad. Ulterior preluării Solve Insolve IPURL din Arad, Rudolf Vizental a preluat o poziție de partener în conducerea CITR, iar în prezent este și Managing Partner al CIT Restructuring, parte din CITR Group. Conducerea CITR este asigurată de către Andrei Cionca, Andreea Cionca – Anghelof, Vasile Godinca – Herlea în calitate de asociați coordonatori, respectiv de către Rudolf Vizental și Radu Lotrean în calitate de asociați.

Marius Zidaru , fondator al Five SPRL, are experiență în restructurare, insolvenţă și   consultanţă pentru îmbunătățirea performanţelor în afaceri, fiind implicat direct în managementul strategic, financiar şi operațional la tranzacții. A fost director al departamentului de Business Recovery Services din cadrul PwC în perioada 2010 – 2012, unde a coordonat o echipă de peste 20 de experți în afaceri si avocați în domeniul serviciilor de restructurare şi insolvenţă. A lucrat în perioada 1998 – 2007 și 2009 – 2012 la PwC, iar în intervalul 2007 – 2009 în cadrul Vodafone.

Ana – Irina Șarcane a lucrat peste 15 ani în cadrul PwC, având poziția de Senior Lawyer al grupului Business Recovery Services. Este avocat, Managing Partner la casa de avocatură Șarcane și Asociații și fondator al Five IPURL.

Ciprian Nacu a lucrat peste 12 ani în PwC, iar din 2010 a început să se specializeze în proiecte de insolvenţă şi restructurare financiară.

Irina Siminiuc s-a alăturat Five în August 2012, după ce a lucrat timp de 6 ani în cadrul PwC, având poziția de Assistant Manager în grupul Deals Advisory.

Alina Popa a venit în grupul Five în noiembrie 2012, după 3 ani în cadrul PwC ca și avocat în departamentul de Business Recovery Services. Este partener Five și deține poziția de partener și în cadrul casei de avocatură Șarcane și Asociații.

Cu o experienţă acumulată în peste 15 ani în activitatea de practician în insolvenţă, CITR a gestionat peste 800 de societăţi în procedura insolvenţei în cele opt filiale din ţară. CITR este activă și în tranzacțiile cu credite neperformante, anul trecut făcând parte din consorțiul condus de fondul american de investiții Blackstone, unul dintre cei doi finaliști în tranzacția Neptun, cel mai mare portofoliu neperformant din istoria pieței locale, retras de către BCR în septembrie 2015.

În prezent, în piaţa din România îşi desfăşoară activitatea circa 4.000 de practicieni în insolvenţă.

Pe piața de profil, activează alături de CITR și alți jucători precum Euro Insol (condus de avocatul Remus Borza), Rominsolv SPRL (condusă de avocatul Gheorghe Piperea), pe acest segment fiind active prin firme specializate și companiile de audit și consultanță din Big Four (Deloitte, EY, KPMG, PwC), case de avocatură, respectiv o pleiadă de jucători dacă luăm în calcul că în tabloul UNPIR (Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România) sunt înscrise 648 de firme specializate.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Finanțări

International Finance Corporation finanțează cu 180 mil. Euro programul Kaufland de 400 mil. Euro pentru extinderea în România, Moldova și Bulgaria în următorii doi ani. Gigantul german Schwarz ajunge astfel la finanțări de circa 360 mil. Euro mobilizate în acest an de către BERD și IFC pentru expansiunea rețelelor sale de magazine pe cele trei piețe

 

International Finance Corporation, divizia de investiții din grupul Băncii Mondiale, intenționează să împrumute 180 mil. Euro pentru a finanța expansiunea rețelei de hipermarketuri Kaufland pe piețele din România, Bulgaria și Moldova, conform informațiilor  Citeşte articolul integral


Finanțări

EximBank finanțează cu peste 15 mil. Lei construirea celei de-a treia fabrici a olandezilor de la Prolyte în România

 

Banca de stat EximBank a anunțat astăzi că a finanțat cu 15,7 mil. Lei (circa 3,4 mil. Euro) construirea unei noi unități de producție în România de către grupul olandez Prolyte, specializat în realizarea de structuri ușoare din aluminiu destinate organiz  Citeşte articolul integral