Domeniu Avocatură
Anul înființării 2014
Număr actual de avocați 20
Număr actual de parteneri 4
Creștere venituri 2016 vs 2015 30%
Pondere clientela non – franceză în total portofoliu circa 30%
Pondere arii de practică în veniturile totale Fuziuni și achiziții (M&A) circa 40%, Bănci și piețe de capital 20 – 25%, Dreptul concurenței, Litigii, Energie, Dreptul muncii, altele 35 – 40%
Pondere fuziuni și achiziții (M&A) în veniturile din 2016 circa 70%
Firma de avocatură Leroy și Asociații a fost înființată în februarie 2014 de către Bruno Leroy, Andreea Toma și o echipă de avocați care a făcut parte anterior din biroul local al societății francize Gide Loyrette Nouel, ce a decis să se retragă din România.
Leroy și Asociații acoperă mai multe arii de practică, printre care drept corporativ, fuziuni și achiziții, drept bancar și financiar, dreptul concurenţei, distribuţiei şi protecţiei consumatorilor, drept imobiliar, energie și resurse naturale, dreptul proprietății intelectuale și protecția datelor personale, dreptul muncii, litigii și arbitraj, proiecte şi infrastructură, dreptul asigurărilor şi dreptul aerian.
Firma numără în prezent 20 de avocați, din care patru parteneri. Pe lângă cei doi parteneri fondatori, Bruno Leroy și Andreea Toma, încă doi avocați au fost promovați la începutul acestui an în conducerea firmei – Cristina Togan și Eleonora Udroiu.
Pe lista clienților firmei se află companii franceze precum Lactalis, Yves Rocher, BRD Groupe Societe Generale, BNP Paribas, Alten, Pentalog, Ansamble, dar și clienți internaționali de talia IFC – divizia de investiții din grupul Băncii Mondiale, Expert Petroleum, ING sau ISDA (Asociația Internațională a participanților la operațiuni de swap și cu derivative).
Printre tranzacțiile majore la care a lucrat Leroy și Asociații de la înființarea sa în urmă cu trei ani se numără oferta publică de preluare a Albalact de către Lactalis în cadrul unei tranzacții de 75 mil. Euro derulată pe bursa de la București în 2016, exitul parțial al IFC ca urmare a listării Medlife pe bursa de la București sau achiziția Covalact de către Lactalis, tranzacții semnate anul trecut.
Practica de fuziuni și achiziții a avut astfel o pondere de circa 70% în cadrul veniturilor din 2016 ale firmei.
Ghidurile juridice internaționale recomandă practicile firmei din domeniul drept corporativ și fuziuni și achiziții, drept financiar și bancar (Chambers and Partners, Legal 500, IFLR 1000), parteneriat public privat și achiziții publice, drept imobiliar, energie și resurse naturale, dreptul muncii și litigii (Legal 500).