MIRSANU.RO

publicat la: 28.03.2017  22:06

KJK: Avem un portofoliu de investiții în România de peste 35 mil. Euro și monitorizăm oportunități de investiții atât pe piața bursieră, cât și în tranzacții specifice fondurilor cu capital privat

 

Managerul finlandez de capital privat KJK afirmă că studiază oportunități de investiții pe piața românească, atât pe piața de capital, cât și în tranzacții specifice fondurilor de investiții derulate în sectorul privat.

KJK a făcut în luna februarie două exituri la nivel local, prin vânzarea unui pachet de 27,9% din producătorul de blocuri ceramice Cemacon pentru aproximativ 2 mil. Euro, iar pe de altă parte a ieșit din acționariatul transportatorului de gaze Transgaz obținând venituri de 8,5 mil. Euro, adică de 2,1 ori banii investiți după intrarea în companie în aprilie 2013.

“Am fost fericiți în legătură cu investiția noastră în Transgaz, iar echipa de conducere a făcut o treabă foarte bună în ultimii câțiva ani”, a declarat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO Jaako Salmelin, Partener KJK Capital.

Din portofoliul de investiții din România fac parte acum un pachet de 7,07% din acțiunile transportatorului de țiței prin conducte Conpet, un pachet de 10% din compania Teraplast Bistrița și este prin intermediul companiei – mamă din Bulgaria, unul dintre acționarii firmei de asigurări Euroins România Asigurare – Reasigurare.

“Membrii echipei noastre au fost activi pe piața din România din 2004 și nu ne facem exitul din România în niciun caz. În timp ce am ieșit recent din două din investițiile noastre din România, continuăm să avem în portofoliu multe alte investiții, de peste 35 mil. Euro în România în acest moment, și în calitate de investitor financiar monitorizăm constant noi oportunități de investiții atât pe piața bursieră, cât și în tranzacții cu capital privat”, a precizat Jaako Salmelin, co-fondator al KJK.

Jaako Salmelin, Partener KJK Group. Sursă foto : KJK.

Jaako Salmelin, Partener KJK Group. Sursă foto : KJK.

Jaako Salmelin, Partener al KJK Group, are o diplomă în Finanțe la Helsinki School of Economics. Acesta a lucrat nouă ani la Danske Capital, mai întâi ca analist, iar apoi ca manager de fond pentru câteva fonduri de investiții dedicate piețelor emergente și de frontieră. În 2010, s-a făcut parte din echipa care a fondat și a lansat KJK Group.

Managerul finlandez de capital a ridicat în 2012 și în 2014 fonduri de investiții dedicate României și altor piețe din regiune, ținta acestora fiind companii de talie mică și mijlocie, publice sau private. În mod obișnuit, durata unei investiții a fondului finlandez se situează între 4 și 6 ani.

Piața românească este una dintre atracțiile regiunii pentru fondurile de investiții cu focus pe regiune, investitorii fiind încurajați de mărimea pieței, a doua după Polonia, de cel mai mare ritm de creștere economică din Uniunea Europeană, precum și de stabilitatea pe care o oferă comparativ cu alte destinații din regiune.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fonduri de investiții

IFC intentioneaza sa investeasca pana la 15 mil. Euro in fondul de private equity Morphosis Capital II, ceea ce aduce noul fond al Morphosis mai aproape de tinta sa finala de 110 – 120 mil. Euro. Institutia financiara internationala nu finanteaza insa investitii in afaceri din sectorul educatiei de baza

  International Finance Corporation (IFC) intentioneaza sa aloce un capital de pana la 15 mil. Euro pentru a participa ca investitor LP in fondul de private equity Morphosis Capital II, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Institutia financiara internationala   Citeşte articolul integral