MIRSANU.RO

publicat la: 01.08.2014  09:31

Jurnalul de fuziuni și achiziții din 31 iulie 2014

 

ROMÂNIA

Ce impact are tranzacția OTP – Millennium asupra ierarhiilor pieței. Ungurii urcă pe locul 12 în topul băncilor și intră în luptă directă cu grecii și cu turcii

Ungurii de la OTP fac odată cu achiziția subsidiarei locale a portughezilor de la Millennium un salt de șase locuri până pe locul 12 în clasamentul băncilor după active, potrivit datelor furnizate de către BNR în ultimul său raport anual, potrivit jurnalului de tranzacții MIRSANU.RO. Astfel, OTP ocupa la finele anului trecut locul 18 din totalul de 40 de instituții de credit – 39 de bănci și Creditcoop. Instituția de credit cu capital ungar avea active la 31 decembrie 2013 de 1,05 miliarde de euro, ceea ce îi asigură o cotă de 1,3% la nivelul întregii piețe.

EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST

Bursele europene de valori sunt interesate de privatizarea Bursei de Valori din Bulgaria

PIATA DE CAPITAL. Trei mari burse europene de valori şi-au manifestat interesul în privatizarea Bursei de Valori din Bulgaria, a declarat Daniela Bobeva, fostul vicepreşedinte al PM către Sofia News Agency.

Statul ungar intenţionează să privatizeze o bancă locală

BĂNCI. Procesul de privatizare al băncii MKB din Ungaria va avea loc fie printr-o listare publică, fie prin vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni, a declarat ministrul economiei Mihály Varga pentru Portfolio.hu. MKB a fost cumpărată în această lună de către statul maghiar de la germanii de la BayernLB.

EUROPA
O companie americană de petrol şi gaze vinde o rafinărie din Țara Galilor
PETROL ŞI GAZE. Conducerea companiei americane Murphy Oil Corp a fost de acord să-și vândă rafinăria sa Milford Haven din Țara Galilor către investitorul industrial Gary Klesch pentru o sumă confidentiala, tranzacţie ce ar putea salva 400 de locuri de munca, relatează Financial Times.

Tranzacţie de 144 milioane dolari pe piaţa europeană de radiodifuziune
RADIODIFUZIUNE. Radiodifuzorul european RTL Group a fost de acord să cumpere o participatie de 65% din grupul american de publicitate video digitală SpotXchange pentru 144 milioane dolari, a precizat firma RTL Group într-un comunicat de presă.

Tranzacţie de 3,1 miliarde dolari în industria farmaceutică din Suedia
INDUSTRIA FARMACEUTICĂ. Conducerea producătorului suedez de medicamente Meda AB a declarat că a fost de acord să cumpere firma Rottapharm SpA din Italia pentru 21,2 miliarde de coroane suedeze (3,08 miliarde dolari), anunţă Wall Street Journal.

Fuziune de 5 miliarde dolari în infrastructura britanică
INFRASTRUCTURĂ. Reprezentanţii companiei britanice de infrastructură Balfour Beatty au declarat că au terminat negocierile cu firma Carillion Plc pentru o posibilă fuziune de 3 miliarde de lire sterline (5 miliarde dolari), relatează Reuters.

Tranzacţie de 750 milioane dolari pe segmentul francez de logistică
LOGISTICĂ. Grupul francez de logistică Norbert Dentressangle este pe cale de a cumpăra firmei Jacobson Cos cu sediul în SUA de la fondul cu capital privat Oak Hill Capital Partners într-o tranzacţie în valoare de 750 milioane dolari, potrivit Reuters.
AMERICA DE NORD

Negocieri pe piaţa americană de telecomunicaţii
TELECOMUNICAŢII. AMC Networks Inc, o companie mass-media din SUA care deţine canale prin cablu, negociază pentru a cumpăra o participaţie în BBC America, canalul american al subsidiarei BBC Worldwide, a declarat o sursă familiară cu tranzacţia pentru Reuters.

Ofertă de 1,5 miliarde dolari pe piaţa americană de petrol şi gaze
PETROL ŞI GAZE. Companiile Oil & Natural Gas Corp și Oil India Ltd au depus o ofertă comună în valoare de aproximativ 1,5 miliarde dolari pentru a cumpăra o participaţie în activele companiei de stat de petrol și gaze din Malaezia, Murphy Oil Corp, au precizat surse implicate direct în proces pentru Reuters.

Tranzacţie de 1,2 miliarde dolari în industria mass-media din Canada

MEDIA. Conducerea companiei canadienede de mass-media și cablu Shaw Communications Inc a anunţat că va cumpara furnizorul de servicii pentru centre de date ViaWest Inc de la firma cu capital privat Oak Hill Capital Partners și alții într-o afacere în valoare de 1,2 miliarde dolari, scrie Channel Partners.

ASIA

Cel mai mare lanţ de magazine din Thailanda vinde o parte dintr-un centru comercial
COMERȚ. Conducerea celui mai mare lanţ de magazine pentru obiecte utile, CP All Pcl, din Thailanda, a declarat că intenționează să vândă o parte din participația de 98% din centrul comercial cash-and-carry Siam Makro Pcl, dar nu a precizat nici un termen, informează Reuters.

Nokia cumpără o parte din rețeaua de telecomunicaţii Panasonic Corp
TELECOMUNICAŢII. Conducerea companiei Nokia a anunţat că a fost de acord să cumpere o parte din afacerea rețelei de telecomunicații Panasonic Corp pentru o sumă confidenţială, pentru a stimula activitatea din Japonia, relatează Reuters.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Programul Made in Romania al Bursei de Valori Bucuresti a anuntat cele 15 povesti antreprenoriale romanesti finaliste ale editiei a VI-a in cadrul Galei de premiere din data de 26 septembrie

    27.09.2023
  • Pe 26 septembrie, in cadrul Galei de premiere a programului Made in Romania au fost anuntate cele 15 companii finaliste.
  • Votul publicului a desemnat 3 dintre cele 15 companii finaliste, in timp ce membrii Juriului Made in Romania au ales urmatoarele 12 p  Citeşte articolul integral

Conținut Partener

Reactie APAPR cu privire la amendament Pilonul II de pensii private

 
APAPR respinge cu fermitate propunerea depusa azi in Parlament de eliminare a obligativitatii Pilonului II de pensii private. Mecanismul propus este menit sa distruga cea mai de succes reforma structurala a ultimilor 15 ani, care a dus Romania in randul tarilor civilizate. Toa  Citeşte articolul integral