MIRSANU.RO

publicat la: 03.12.2014  10:14

Jurnalul de fuziuni și achiziții din 3 decembrie 2014

 

ROMÂNIA

BPCE va semna în zilele următoare contractul de vânzare a 24,5% din Volksbank România

BĂNCI. BPCE, acționarul francez al Volksbank România, va semna în zilele următoare contractul de vânzare a pachetului de 24,5% pe care îl deține la subsidiara locală a băncii austriece, scrie Les Echos. Banca Transilvania a anunțat săptămâna trecută că este în discuții pentru achiziția Volksbank România. Primele informații despre interesul instituției financiare cu sediul la Cluj – Napoca pentru subsidiara austriacă au fost publicate de jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO din data de 18 noiembrie.

Piața de fuziuni și achiziții, în creștere cu 13% în primele 11 luni

FUZIUNI ȘI ACHIZIȚII. Piaţa de fuziuni şi achiziţii a atins 1,6 mld. lei (367 mil. euro) în primele 11 luni ale anului, în creştere cu 13% comparativ cu nivelul din acelaşi interval din 2013, iar avansul era aşteptat de consultanţi încă de la începutul anului, conform ZF care citează datele Mergermarket, produs de media specializat în furnizarea de date din domeniul fuziunilor și achizițiilor.

AFI Europe: Ne gândim să vindem birourile de lângă mallul Cotroceni

IMOBILIARE. Grupul israelian AFI Europe, con­trolat de omul de afaceri Lev Leviev, analizează vânzarea clădirilor de birouri construite lângă mallul AFI Palace Cotro­ceni din Bucureşti, dar aşteaptă intrarea pe piaţa locală a unor investitori instituţionali, dispuşi să plătească pre­ţuri mai ridicate comparativ cu fondurile oportuniste active acum în România, potrivit ZF.

EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST

Un grup american de investiții imobiliare cumpără un complex de birouri din Cracovia

IMOBILIARE. Grupul american de investiții imobiliare Starwood Capital Group a achiziționat complexul de birouri Quattro Business Park din Cracovia, potrivit unui comunicat de presă al companiei, citat de Warsaw Business Journal.

Guvernul de la Moscova vrea să vândă 20% din gigantul petrolier Rosneft

PETROL. Guvernul rus a autorizat vânzarea unei participaţii de 19,5% din Rosneft, cel mai mare producător petrolier din Rusia, potrivit unui ordin publicat pe site-ul guvernului, scrie Moscow Times.

Un producător italian de ciment a finalizat preluarea unei unități din Rusia de la producătorul francez de ciment Lafarge

CIMENT. Conducerea producătorului italian de ciment Buzzi Unicem, prin intermediul filialei deținută în totalitate Dyckerhoff GmbH, a finalizat preluarea de 104 de milioane de euro a pachetului de 100% din unitatea Uralcement din Rusia de la producătorul francez de ciment Lafarge, potrivit Global Cement. În România, procesul de vânzare este în desfășurare și cuprinde activele deținute de către Lafarge.

Primăria din Moscova vinde jumătate din cinematografe pentru 184 milioane dolari

CINEMA. La aproape un an după ce au fost puse pentru prima dată în vânzare, Moscow City Hall a vândut în cele din urmă 39 din cele 78 de săli de cinema pentru 184 milioane dolari, prețul de pornire la licitație, conform agenției de știri RBC, citată de Moscow Times.

EUROPA

O firmă finlandeză de utilități intenționează să preia o participație de până la 15% într-un proiect nuclear din Finlanda

ENERGIE NUCLEARĂ. Firma finlandeză de utilități Fortum intenționează să preia o participație de până la 15% în proiectul nuclear Fennovoima din Finlanda într-o mișcare care ar satisface un apel de la guvern precum firmele finlandeze să dețină cel puțin 60% din acesta.

Deutsche Bank poartă discuții pentru a vinde o participație minoritară într-un fond de hedging

FOND DE HEDGING. Conducerea băncii germane Deutsche Bank poartă discuții pentru a vinde participația minoritară în fondul de hedging Arrowgrass Capital Partners din Londra firmei cu capital privat Foundation Capital Partners, scrie Wall Street Journal.

O companie minieră belgiană cumpără toate acțiunile unui distribuitor italian de produse chimice

INDUSTRIA CHIMICĂ. Conducerea entității miniere belgiene Umicore a declarat că a fost de acord sa cumpere toate acțiunile distribuitorului italian de produse chimice Todini and Co pe care încă nu le deținea pentru o sumă confidențială, notează Reuters.

Aviva face o achiziție de 8,8 miliarde de dolari pe piața britanică de asigurări

ASIGURĂRI. Aviva Plc, a doua firmă de asigurări din Marea Britanie dupa valoarea de piață, a fost de acord să cumpere vehiculul investițional Friends Life Group Ltd. pentru aproximativ 8,8 miliarde dolari în acțiuni, în cea mai mare preluare din industria de asigurări din Marea Britanie din 15 ani și ducând la crearea unui lider de piață cu 16 milioane de clienți cu asigurare de viață, potrivit Bloomberg.

AMERICA DE NORD

Tranzacție de 3,54 miliarde de dolari în industria farmaceutică din SUA

INDUSTRIA FARMACEUTICĂ. Compania farmaceutică Otsuka Pharmaceutical Co Ltd, o unitate a companiei Otsuka Holdings Co Ltd din Japonia, a anunțat că va cumpăra compania farmaceutică Avanir Pharmaceuticals Inc cu sediul în SUA pentru circa 3,54 miliarde dolari pentru a extinde portofoliul de medicamente neurologice, notează Bloomberg.

Roche va prelua o firmă de diagnosticare moleculară din California

APARATURĂ MEDICALĂ. Conducerea diviziei de biotehnologie a Roche a declarat că va prelua Ariosa Diagnostics Inc din San Jose, California,  o firmă de diagnosticare moleculară care realizează teste prenatale pentru a evalua riscul de sindrom Down și alte anomalii genetice, notează Reuters.

Achiziție de 8,1 miliarde dolari pe piața imobiliară din SUA

IMOBILIARE. Fondul suveran GIC Pte din Singapore a fost de acord să cumpere din piața imobiliară IndCor Properties Inc. de la compania americană de gestionare a activelor Blackstone Group LP pentru 8,1 miliarde dolari, cu scopul de a se extinde pe piața de imobiliare industriale din SUA, potrivit Bloomberg.

Fuziune între doi producători americani de cipuri de memorie

CIPURI DE MEMORIE. Reprezentanții companiilor americane Cypress Semiconductor Corp și Spansion Inc, două companii din Silicon Valley cunoscute pentru cipuri de memorie utilizate în multe tehnologii de consum și de afaceri, au fost de acord să fuzioneze într-o afacere care evaluează firma Spansion la aproximativ 1,6 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

Early Game Ventures raporteaza un IRR de 45% dupa primele sale 4 exituri din portofoliul primului sau fond de capital de risc. Primul exit al EGV din 2024: CODA Intelligence, preluata de catre furnizorul global PDQ

  Early Game Ventures, unul dintre cei mai importanti manageri de capital de risc din Romania, a anuntat pe 10 aprilie 2024 primul sau exit din acest an, dupa vanzarea companiei de portofoliu CODA Intelligence catre furnizorul global PDQ, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii  Citeşte articolul integral

Conținut Partener

AmCham Romania: Noul Consiliu Director si prioritatile pentru 2024, Cristian Sporis, un nou mandat de Presedinte al organizatiei

  Bucuresti, 10 aprilie 2024:  AmCham Romania anunta noua componenta a Consiliului Director al organizatiei, in urma Adunarii Generale a Membrilor de la finalul lunii martie.  Cristian Sporis, Vice-President, He  Citeşte articolul integral