MIRSANU.RO

publicat la: 25.04.2016  20:52

Ioana Țălnaru, avocatul din spatele achizițiilor locale ale fondurilor de investiții Abris și Innova, devine al patrulea partener global al biroului Clifford Chance din București

Ioana Țălnaru intră în eșalonul de parteneri globali ai biroului Clifford Chance din București. Sursă foto: Clifford Chance.
 

Firma globală de avocatură Clifford Chance a anunțat pe 21 aprilie promovarea a 24 de avocați la poziția de Partener global, printre aceștia numărându-se și Ioana Țălnaru din biroul de la București.

Cu peste 14 ani de experiență și un portofoliu solid în domeniu, Ioana Țălnaru este specializată în practici precum drept corporativ, fuziuni și achiziții, fonduri de investiții și energie.

În urma acestei promovări, Ioana se alătură celor trei parteneri care coordonează activitatea de la București – Daniel Badea, Managing Partner, Nadia Badea și Mădălina Rachieru. Încă un counsel, cu experiență în practica de Banking & Finance/ Project Finance, este implicat în acest moment în procesul de promovare la parteneriatul global.

Noii parteneri Clifford Chance au fost promovați din toate practicile cu poziție de lider de piață și reflectă amploarea și profunzimea capabilităților firmei în domenii ce se dovedesc de importanță critică pentru liderii mediului de afaceri la nivel global. Practicile acoperite prin noile promovări sunt fuziuni & achiziții, piețe de capital (IPO-uri), private equity și fonduri de investiții; finanțări (de proiect, de active, de achiziții, finanțări cu grad ridicat de risc – leveraged finance); investigații, litigii comerciale; aspecte fiscale și de dreptul muncii; sancțiuni. Firma a numit parteneri noi în 13 dintre birourile rețelei sale internaționale.

Mandatele noilor parteneri încep la 1 mai 2016; numărul total al partenerilor Clifford Chance ajunge astfel la 577.

„Această promovare reflectă performanțele susținute și contribuția Ioanei la rezultatele firmei, de-a lungul anilor. Este un avocat dedicat, cu un portofoliu important de tranzacții M&A (fuziuni și achiziții – n.r.) locale și regionale încheiate cu succes”, spune Nadia Badea, Partener și coordonator al practicii de drept corporativ și fuziuni și achiziții.

„Un nou partener global în biroul din București reflectă rezultatele noastre solide și imprimă, totodată, un plus de responsabilitate pentru viitor. Sunt convinsă că, în noul său rol, Ioana își va aduce în continuare contribuția și va avea un rol esențial pentru strategia noastră locală și regională”.

Matthew Layton, Managing Partner Clifford Chance, spune: „Aceste promovări reprezintă o recunoaștere a talentului, angajamentului și spiritului antreprenorial. Fiecare nou partener și-a adus deja contribuția prin calitatea serviciilor oferite și a experienței acumulate, devenind pentru clienții lor consultanții preferați. Ei reprezintă modele pentru echipa noastră și au un rol critic în contextul strategiei noastre per ansamblu. Îi felicit pentru rezultatele impresionante de până acum și pentru contribuția valoroasă pe care au avut-o în firmă. Voi continua să lucrez alături de ei pentru dezvoltarea continuă a carierei lor în cadrul Clifford Chance”.

Ioana a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu, în 2001, și a devenit membru în Baroul București un an mai târziu. Deține un Master (LL.M.) în Dreptul Internațional al Afacerilor (International Business Law) de la Universitatea Central Europeană (Central European University) de la Budapesta, din 2003.

A lucrat ca Associate la Schoenherr în perioada 2003 – 2004, iar în ultimii 12 ani a făcut parte din echipa locală a firmei de avocatură din Magic Circle.

 „Recunoașterea primită din partea parteneriatului global Clifford Chance reprezintă pentru mine un motiv de mare mândrie și onoare. În același timp, sunt pregătită de marea provocarea care mă așteaptă și sunt hotărâtă să confirm încrederea pe care mi-au arătat-o partenerii și colegii, continuând totodată să acord asistență clienților noștri”, a spus Ioana Țălnaru.

A acumulat experiență în tranzacții M&A la nivel local și internațional, fiind implicată în mod activ în proiecte semnificative; a asistat fonduri de investiții, fonduri imobiliare și companii internaționale în proiecte de fuziuni și achiziții, vânzări, înființări de societăți mixte, restructurări și reorganizări interne. Printre proiectele în care a fost implicată Ioana Țălnaru în ultimii ani se numără asistența acordată Nidera în legătură cu preluarea integrală a United Shipping Agency (USA), care operează cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanţa, asistență acordată Abris Capital Partners la achiziția pachetului majoritar al grupului de companii Pehart Tec, asistență acordată Abris Capital Partners în legătură cu achiziția Cargus de la Deutsche Post DHL, achiziția ulterioară a Urgent Curier și a altor achiziții adiacente. De asemenea, a lucrat pentru fondul de investiții Innova Capital la preluarea pachetului majoritar din EnergoBit, pentru Accession Fund/ GLL Real Estate Partners în legătură cu achiziția și vânzarea ulterioară a clădirilor de birouri Charles de Gaulle Plaza și Casa Stega din București.

Pe piața locală a avocaturii de afaceri, Clifford Chance Badea cu echipa sa de 43 de avocați înscriși pe listele baroului din București în categoria jucătorilor de talie medie după numărul avocaților alături de firme precum RTPR Allen & Overy, DLA Piper, Schoenherr sau Reff & Asociații.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

EBRD intra actionar minoritar in compania antreprenoriala AROBS in cadrul ofertei publice de 38 mil. Euro derulata pe bursa de la Bucuresti

  EBRD a anuntat pe 15 iulie 2024 ca a devenit actionar minoritar al companiei antreprenoriale AROBS in cadrul ofertei publice de actiuni pe care aceasta a derulat-o pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Investitia EBRD a facut parte d  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Early Game Ventures face prima investitie de 900.000 euro din noul sau fond EGV II intr-un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi

  Managerul de capital de risc Early Game Ventures a anuntat pe 11 iulie 2024 ca face prima investitie de 900.000 euro din noul sau fond intr-un start-up de cybersecurity fondat de antreprenori polonezi, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Banii din fondul EG  Citeşte articolul integral