MIRSANU.RO

publicat la: 07.04.2015  16:47

Închiderea tranzacției prin care BT a preluat Volksbank România a fost parafată în această dimineață la sediul Volksbank România. Detaliile financiare ale tranzacției vor fi prezentate în această seară după încheierea ședinței bursiere

 

Reprezentanții Băncii Transilvania au parafat în această dimineață la sediul Volksbank România documentele de închidere a tranzacției prin care preiau 100% din acțiunile subsidiarei băncii austriece, conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

BT a anunțat astăzi printr-un comunicat finalizarea tranzacției și a prezentat oferta sa pentru cei 18.300 de clienți ai Volksbank România, care au în derulare credite în franci elvețieni. Informațiile referitoare la valoarea tranzacției și alte detalii financiare ale acesteia urmează să fie făcute publice de către BT în această seară după încheierea ședinței bursiere pentru a nu avea impact asupra schimburilor de acțiuni ale băncii din Cluj Napoca, fiind așteptată anunțarea unor valori mari aferente tranzacției.

Finalizarea tranzacției și faptul că BT va face azi publice informații privind tranzacția cu Volksbank au fost relatate în premieră pe 6 aprilie de către jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO, care a scris primul și despre discuțiile dintre cele două părți pe 18 noiembrie 2014, respectiv despre semnarea tranzacției pe 3 decembrie 2014.

„Avem ocazia să anunţăm încheierea cu succes a achiziţionării Volksbank România de către Banca Transilvania”, se arată în mesajul lui Horia Ciorcilă, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BT şi al lui Ömer Tetik, Director General al BT către clienţii, acţionarii, echipele, partenerii BT şi ai Volksbank România și pentru toţi cei interesaţi de acest subiect.

Primele decizii luate de Banca Transilvania pentru clienții Volksbank sunt stoparea calculării comisionului de risc pentru clienţii aflaţi în prezent în portofoliul Volksbank România şi care au semnat contracte care includeau acest aspect, returnarea sumelor încasate cu titlu de comision de risc, în etape, prin diminuarea creditului în sold, reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau în euro şi prelungirea cu o lună, până la data de 17 mai a deciziei privind îngheţarea cursului de schimb al franc elvețian la nivelul din 31 decembrie 2014.

Concret, Banca Transilvania va oferi din 4 mai în sediile Volksbank România o reducere de 22,5% pentru clienţii care doresc conversia creditelor din franci elveţieni în lei sau euro. În plus, la acest procent va fi adăugată, după caz, valoarea comisionului de risc, anunță BT.

Din 10 decembrie 2014, când a fost semnat angajamentul ferm privind achiziţionarea Volksbank România de către Banca Transilvania la hotelul JW Marriott din București, cele două bănci au funcţionat ca entităţi bancare distincte, până când au fost finalizate formalităţile legale şi au fost obţinute aprobările necesare. De acum încolo, Banca Transilvania şi Volksbank România vor lucra împreună și se trece după evaluarea rețelei băncii austriece la procesul de fuziune prin absorbție pentru care BT i-a angajat pe consultanții de strategie de la AT Kearney.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Lorena Brehuescu, M&A and Leasing Manager at Oresa Industra, speaker of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024

  Lorena Brehuescu, M&A and Leasing Manager at Oresa Industra, is one of the speakers of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024. She is a real estate professional with over 10 years of experience in the industry different areas of expertise: valuation and consultancy, capital markets transactions an  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Adrian Netea, Investment Director at Morphosis Capital, speaker of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024

  Adrian Netea, Investment Director at Morphosis Capital, is one of the speakers of THE SUSTAINABILITY CHALLENGE 2024. He is an investment professional with 14 years of experience in private equity, M&A, business valuation, company strategy, financial modeling, and industry analysis. Adrian   Citeşte articolul integral