MIRSANU.RO

publicat la: 18.07.2023  22:33

IFC si Asian Infrastructure Investment Bank au investit fiecare cate 100 mil. Euro in ultima emisiune de obligatiuni in euro a Banciii Transilvania

 

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, a listat pe 17 iulie pe bursa de la Bucuresti ultima emisiune de obligatiuni in euro, in valoare de 200 mil. Euro, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Banca Transilvania a emis 2.000 de obligatiuni nominative, Tier2, dematerializate, liber transferabile, cu o valoare nominala de 100.000 euro, avand scadenta la 29 iunie 2033 si o rata variabila anuala si cupon semestrial, conform EURIBOR la 6 luni + 6,68%.

Obligatiunile Bancii Transilvania au fost subscrise de catre International Finance Corporation (IFC) si Asian Infrastructure Investment Bank, care au investit fiecare cate 100 mil. Euro in tranzactie.

„Ne bucuram sa avem ocazia sa listam la BVB aceasta noua emisiune de obligatiuni in euro. IFC, alaturi de Asian Infratructure Investment Bank, a oferit Bancii Transilvania 100 de milioane de euro, ca parte a unui pachet de obligatiuni subordonate de 200 de milioane euro. Finantarea este de tip datorie subordonata si de azi este listata la bursa locala”, a declarat Omer Tetik, CEO al Bancii Transilvania.

Titlurile emise fac parte din programul de obligatiuni de circa 1 mld. Euro al bancii pentru intarirea capitalului sau.

Marile banci de pe piata precum Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen Bank Romania, Unicredit si, mai nou, CEC Bank au plasat in ultimii ani mai multe emisiuni de obligatiuni atat la nivel local, cat si international, care le ajuta sa isi intareasca baza de capital, in conformitate cu cerintele bancii centrale.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Andrei Bica, CFO Profi, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Andrei Bica, CFO Profi, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. Andrei Bica has joined Profi on early 2021, undertaking the CFO role and he is responsible for Finance, IT, Digital, RPA and Indirect Procurement. His primary role is to directly contribute to increasing the enterpr  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Bogdan Chirita, Partner Value4Capital, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Bogdan Chirita, Partner Value4Capital, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. After university, Bogdan joined Deloitte's audit practice in Bucharest, quickly advancing as part of teams auditing the Romanian subsidiaries of leading multinationals. In 2007 he moved to Transaction  Citeşte articolul integral