MIRSANU.RO

publicat la: 14.05.2024  18:40

Grupul DIGI a contractat credite de aproape 170 mil. Euro de la Citi si Santander pentru finantarea dezvoltarii retelelor de telecomunicatii si acoperirea nevoii de capital circulant

 

Grupul de telecomunicatii DIGI a anuntat pe 14 mai 2024 ca a contractat credite in valoare totala de aproape 170 mil. Euro de la banci precum Citi si Banco Santander pentru a-si finanta planurile de expansiune si nevoia de capital circulant, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Astfel, RCS & RDS S.A. – subsidiara din Romania a companiei Digi Communications NV – in calitate de imprumutat, si Digi Spain Telecom S.L.U. in calitate de garanti initiali au finalizat pe 14 mai 2024 semnarea a doua acorduri de facilitati de credit pentru export in valoare totala de 117.158.657,37 Euro cu Citibank Europe Plc., subsidiara a bancii americane Citi.

Banii imprumutati de la Citi vor fi destinati finantarii achizitiei de bunuri si servicii pentru dezvoltarea retelelor de telecomunicatii din Romania si Portugalia.

De asemenea, Digi Spain Telecom SLU – subsidiara din Spania a Digi Communications NV – a contractat pe 13 mai 2024 de la banca spaniola Banco Santadender o facilitate de credit neangajant – punte in valoare de 50 mil. Euro, au anuntat reprezentantii companiei.

Banii din facilitatea de credit pusa la dispozitie de catre banca spaniola vor fi folositi pentru finantarea nevoilor de capital circulant.

Grupul Digi a trecut in ultimii ani printr-o schimbare puternica de strategie pe pietele externe, facandu-si recent exitul din Ungaria si fiind acum concentrata pe o expansiune in pietele de telecom din Peninsula Iberica – Spania si Portugalia.

Capitalizarea bursiera a companiei pe bursa de la Bucuresti este de 5,92 mld. RON (1,18 mld. Euro).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Forvis Mazars: Concurenta crescuta si factorii geopolitici influenteaza strategiile top managementului si pot incetini dezvoltarea companiilor

   
  • Concurenta crescuta si instabilitatea geopolitica accentuata sunt principalele tendinte identificate care pot incetini dezvoltarea companiilor – 35% (in crestere cu 13 puncte) si, respectiv, 30% (in crestere cu 8 puncte fata de 2024).
  • Liderii se asteapta ca incertit  Citeşte articolul integral