MIRSANU.RO

publicat la: 06.09.2022  12:31

Grupul ceh de investitii Emma Capital intra pe piata pariurilor sportive din Romania prin achizitia operatorilor Get’s Bet and Club King. Emma Capital: Tranzactia va fi finantata din propriul nostru capital

 

Grupul privat ceh de investitii Emma Capital a anuntat pe 31 august 2022 intrarea pe piata pariurilor sportive din Romania prin achizitia operatorilor Get’s Bet and Club King, aceasta fiind prima achizitie, dupa cum au anuntat reprezentantii cumparatorului.

Investitorul de capital din Cehia va prelua pachetul majoritar de 67% in ambele companii, au precizat reprezentantii Emma Capital.

“Suntem foarte incantati cu acordurile la care am ajuns. Acestea sunt companii cu o experienta extensiva in piata locala si cu mare potential de crestere. Cred ca combinarea echipei locale de management cu know-how-ul nostru international si pozitia puternica de capital pe care le avem, va creste Grupul Get’s Bet pentru a ajunge printre cele mai importante companii din piata romaneasca”, a spus Pavel Horák, Chief Investment Officer al Emma Capital.

Contactati de catre jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO, reprezentantii Emma Capital au precizat ca “tranzactia va fi finantata din propriul nostru capital“.

Potrivit acestora, cumparatorul a fost asistat in tranzactia cu grupul Get’s Bet  de catre casa de avocatura Stoica & Asociatii.

De cealalta parte, fondatorii Get’s Bet au lucrat cu casa de avocatura Bancila Diaconu si Asociatii SPRL (afiliata retelei EY Law) pe partea de consultanta juridica, iar cu EY Romania  pe partea de consultanta fiscala.

Get’s Bet si Club King sunt companii fondate in 1993, respectiv in 2004 de catre omul de afaceri Sandu Ghetu. Impreuna, acestea au peste 1.000 de locatii in Romania, iar in ultimii ani au castigat cota de piata, inclusiv pe segmentul online.

Cele doua parti ale tranzactiei au agreat ca echipa actuala de management a celor doua companii va ramane in continuare la conducere, iar Emma Capital urmeaza sa completeze aceasta echipa in pozitii concentrate asupra dezvoltarii strategice a proaspetelor achizitii.

“Abia asteptam sa lucram cu Emma Capital”, a comentat Cristian Roman, CEO al Get’s Bet. “Sunt sigur ca aportul de capital al Emma marcheaza inceputul unei noi etape in evolutia noastra, care anunta dezvoltarea in continuare a companiilor noastre si o intarire semnificativa a pozitiei noastre pe piata”.

Una dintre ariile – cheie in care noii parteneri intentioneaza sa se concentreze este dezvoltarea activitatilor online, unde vor fi extinse posibilitatile pentru utilizatorii din piata romaneasca. Emma Capital Group va putea sa isi foloseasca experienta acumulata cu succes in cazul agentiei de pariuri sportive SuperSport din Croatia.

Emma Capital este activ in piata din Romania de circa un deceniu, fiind investitorul din spatele dezvoltarii afacerii cu gaze si energie Premier Energy, inclusiv a intrarii acestei companii pe piata de energie regenerabila.

EMMA Capital este un grup privat de investitii fondat in 2012 de catre cehul Jiří Šmejc, care la acel moment detinea un pachet de 5% din conglomeratul ceh de investitii PPF Group controlat de miliardarul Petr Kellner, decedat in martie 2021. Emma Capital are in portofoliu investitii pe pietele din Europa si Asia.

Piata de pariuri sportive din Romania a devenit in ultimii ani un teren fertil pentru tichete mari de tranzactii de M&A (fuziuni si achizitii). In 2019, Blackstone, cel mai mare manager de fonduri de private equity din lume, a anuntat o investitie de 175 mil. euro in preluarea unui pachet minoritar la Superbet, afacere de pariuri sportive fondata de antreprenorul Sacha Dragic. Ulterior, Superbet a cumparat Napoleon Sports & Casino, cotata intre primii trei jucatori de pe piata pariurilor sportive din Belgia.

In 2017, fondul ceh de investitii Penta Investments prin intermediul companiei sale de portofoliu Fortuna Entertainment Group anunta ca va plati aproximativ 47 mil. Euro si va refinanta credite de circa 3 mil. Euro pentru achizitia Fortbet Romania.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral