MIRSANU.RO

publicat la: 29.11.2014  11:50

Fuziunile și achizițiile, subiect cu interes aproape zero pentru directorii din România. Studiu Deloitte: Principalele preocupări la nivelul conducerii companiilor sunt strategia și performanțele organizației

 

Abia unul din douăzeci de directori din România are pe agenda sa de interes fuziunile și achizițiile, cele mai multe preocupări la nivelul managementului concentrându-se asupra strategiilor, performanței, a cadrului de reglementare, guvernanței și a conformării la acestea, arată un studiu efectuat de Deloitte.

Dacă anul trecut 5% din managerii locali intervievați au menționat fuziunile și achizițiile pe lista topicurilor de interes, adică de două ori mai puțini decât media la nivel global, evoluția în următoarele 12 – 24 luni indică la nivel local interes zero pentru acest subiect.

Studiul ”Global Director 360°: Growth from all Directions” a fost realizat de către firma globală de consultanță și audit Deloitte pe bază de interviuri pe un eșantion de 317 directori din consiliile de administrație din companii publice și private din 15 țări ale lumii, printre care și România.

De asemenea, directorii din România acordă atenție sporită și subiectului remunerării executivilor (21% din cei intervievați), al crizei financiare globale (16%), respectiv chestiunilor anticorupție și antifraudă (16%).

Planurile de succesiune privind poziția de director general executiv, globalizarea, promovarea talentelor și inovația sunt lipsite de interes și nu vor intra nici în perioada următoare pe agenda conducerii companiilor.

Cea mai mare creștere de interes vizează creșterea afacerii, de la 5% în 2013 la 37% în termen de un an – doi ani.

„Problemele globale identificate de raport se regăsesc şi pe agenda consiliilor de administraţie din România. Aceste rezultate pot fi un indiciu conform căruia consiliile administrative îşi schimbă orientarea de la politici de austeritate la performanţă”, afirmă Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte România.

Potrivit acestuia, este surprinzător că, deși directorii au în centrul preocupărilor lor strategia și perfomanța companiilor pe care le conduc, totuși planurile legate de succesiunea la cel mai înalt nivel executiv și promovarea talentelor lipsesc din agenda lor. Mai mult, aspectele legate de măsuri preventive de evitare a furtului de date din companii și atacuri informatice nu sunt luate în seamă, cu toate că riscurile vizează controlul intern al companiilor și riscul reputațional, care pot duce la pierderi financiare.

Concluziile studiului Deloitte privind conducerea companiilor din România arată că procesele de evaluare ale consiliilor de administrație nu sunt suficient de solide și că evaluările performanțelor acestor consilii nu influențează schimbarea. La nivel local, sunt implementate mai puțin politicile privind diversitatea în consiliile de administrație, iar interacțiunea acestora cu acționarii este de așteptat să  crească. Rețelele de socializare sunt privite de către manageri ca un instrument de marketing, în condițiile în care două treimi dintre aceștia afirmă că nu le folosesc.



Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Analize

Cushman & Wakefield Echinox: A crescut in primul semestru din 2023 cu 30% numarul de proprietati vandute pe piata imobiliara, in timp ce a scazut la jumatate valoarea medie a unei tranzactii

  Valoarea medie a unei tranzactii pe piata imobiliara a scazut in primul semestru din 2023 de la 24 mil. Euro la 11 mil. Euro, perioada in care a crescut insa cu 30% numarul de proprietati vandute, sustin consultantii Cushman & Wakefield. Volumul de tranzactii de pe piata imobiliara a inregist  Citeşte articolul integral

post_image
EXCLUSIV

Liviu Dragan, fondator DRUID: Evaluarea DRUID dupa seria B de finantare este de 100 mil. USD. Urmatoarea runda de finantare pentru dezvoltarea start-up-ului de inteligenta artificiala, asteptata in 2025

  Evaluarea start-up-ului de inteligenta artificiala DRUID dupa atragerea seriei B de finantare este de 100 mil. USD, a declarat in exclusivitate pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO Liviu Dragan, fondator al companiei. DRUID a anuntat pe 12 septembrie 2023 ca a atras o runda de investitii de 3  Citeşte articolul integral