MIRSANU.RO

publicat la: 01.07.2015  12:04

Fondul de investiții Globalworth a plătit 42 mil. euro suedezilor de la Skanska și a finalizat achiziția primului imobil de birouri Green Court din București

Imobilul Green Court din București, dezvoltat de Skanska. Sursă foto: Skanska România.
 

Globalworth a anunțat azi finalizarea achiziției primului imobil de birouri din proiectul Green Court plătind 42 mil. euro suedezilor de la Skanska.

Fondul de investiții imobiliare condus de grecul Ioannis Papalekas a cumpărat 100% din acțiunile SPC Beta Property Development Company SRL, compania care are în proprietate imobilul.

La 31 decembrie 2014, imobilul de birouri de clasa A era evaluat la 45,6 mil. euro.

Imobilul dispune de o suprafață închiriabilă de 19.500 de metri pătrați și a fost inaugurat în octombrie 2014. Este închiriat în proporție de 100% și are ca principali chiriași pe Schneider Electric Romania și Orange România.

Globalworth a anunțat semnarea tranzacției pe 27 noiembrie 2014.

Cumpărătorul a fost asistat la această tranzacție de o echipă de avocați a Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, coordonată de către partenerul Ioana Niculeasa, care conduce departamentul specializat de Real Estate din cadrul firmei, conform informațiilor MIRSANU.RO. În dosarul tranzacției a lucrat și Irina Dimitriu, Senior Associate în cadrul NNDKP, una dintre cele mai mari firme de avocatură de pe piața românească.

De cealaltă parte, vânzătorul, suedezii de la Skanska, au contractat serviciile de consultanță juridică ale casei de avocatură PeliFilip, reprezentată în această tranzacție de către Francisc Peli, managing partner și cel care coordonează departamentul specializat al firmei, potrivit acelorași surse MIRSANU.RO.

Globalworth este unul dintre cei mai puternici investitori de pe piața imobiliară locală. Este cel mai activ cumpărător al momentului pe segmentul spațiilor de birouri din București.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Pascu, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF): Este o stare a investitorilor de tipul “wait and see”. Din perspectiva investitorilor de retail care au vazut volatilitate in piata si scaderi, au retras bani din fondurile de investitii in actiuni si au intrat cu ei in fonduri cu investitii in obligatiuni si venit fix

  “Ce am observat din punct de vedere al pozitionarii investitorilor pe tipurile de instrumente, uitandu-ne din decembrie 2024 pana in martie 2025, observam ca sunt miscari foarte mici intre <<equity>> (investitii in actiuni) si <<debt>> (investitii in obligatiuni, n.r.) in s  Citeşte articolul integral