MIRSANU.RO

publicat la: 27.11.2014  15:16

Fondul de investiții condus de Papalekas cumpără cu 44 mil. euro primul imobil de birouri dezvoltat în România de către suedezii de la Skanska. Avocații de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Peli Filip au asistat părțile în tranzacție

Imobilul Green Court din București, dezvoltat de Skanska. Sursă foto: Skanska România.
 

Fondul de investiții londonez Globalworth, condus de către grecul Ioannis Papalekas – unul dintre cei mai activi investitori imobiliari locali, a anunțat astăzi achiziția unui imobil de birouri din București, dezvoltat de suedezii de la Skanska, în cadrul unei tranzacții de 44 mil. euro. Consultanța juridică a cumpărătorului a fost asigurată de către casa de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, în timp ce grupul suedez Skanska a lucrat în acest dosar cu avocații de la PeliFilip, conform informațiilor jurnalului de tranzacții MIRSANU.RO.

”Suntem încântați să anunțăm achiziția primului imobil de birouri din proiectul Green Court, dezvoltat de către Skanska. Această prestigioasă proprietate de clasa A nou construită este localizată strategic în noul district central de afaceri, foarte aproape de proiectul dezvoltat de noi, Bucharest One”, afirmă Dimitris Raptis, director general executiv adjunct al Globalworth Real Estate Investments Ltd. Acesta adaugă că tranzacția ”constituie un reper important în atingerea obiectivului nostru de a deține portofoliul de cea mai înaltă calitate de pe piața spațiilor de birouri din București”.

”Tranzacția a fost semnată ieri. A fost vândută prima clădire de birouri din cele trei ale proiectului Green Court. A doua clădire este încă în construcție și va fi finalizată în trimestrul al doilea din 2015, iar ultima are ca termen de finalizare 2016”, a precizat pentru MIRSANU.RO Monica Bejan, responsabil comunicare și marketing al Skanska Property România.

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în trimestrul al doilea al anului viitor, conform comunicatului Globalworth de pe bursa din Londra.

Cumpărătorul a fost asistat la această tranzacție de o echipă de avocați a Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, coordonată de către partenerul Ioana Niculeasa, care conduce departamentul specializat de Real Estate din cadrul firmei, conform informațiilor MIRSANU.RO. În dosarul tranzacției a lucrat și Irina Dimitriu, Senior Associate în cadrul NNDKP, una dintre cele mai mari firme de avocatură de pe piața românească.

De cealaltă parte, vânzătorul, suedezii de la Skanska, au contractat serviciile de consultanță juridică ale casei de avocatură PeliFilip, reprezentată în această tranzacție de către Francisc Peli, managing partner și cel care coordonează departamentul specializat al firmei, potrivit acelorași surse MIRSANU.RO.

Skanska a anunțat pe 11 noiembrie inaugurarea primei clădiri de birouri din cadrul proiectului Green Court din București, care dispune de o suprafață închiriabilă de 19.500 de metri pătrați, dispusă pe 12 etaje deasupra solului. Imobilul A este închiriat în proporție de 91% de către compania din domeniul echipamentelor energetice și industriale Schneider Electric România și operatorul de telefonie mobilă Orange România, care au încheiate contracte de închiriere pe termen lung. Companiile își vor putea muta birourile în clădirea A până în primăvara anului viitor.

Inaugurarea primei clădiri, vândute acum către Globalworth a avut loc după 19 luni de la demararea proiectului și la capătul unei investiții de 46 mil. euro, bani care au finanțat lucrările pentru clădirea A și parcarea subterană aferentă primelor două din cele trei imobile prevăzute să facă parte din proiect.

Proiectul Green Court, compus din trei imobile de birouri, va avea în total 52.000 de metri pătrați de birouri la momentul finalizării lucrărilor.

Green Court este primul proiect imobiliar dezvoltat de către grupul suedez Skanska pe piața românească.

Fondul de investiții imobiliare Globalworth este unul dintre cei mai activi investitori pe piața de profil din România, alături de un alt fond specializat listat atât pe bursa de la Londra, cât și la București și Johannesburg – New Europe Property Investments (NEPI). Cele două fonduri au marcat de departe cele mai multe tranzacții din industria imobiliară locală.

Astfel, Globalworth și-a majorat valoarea de piață a portofoliului de proprietăți imobiliare locale cu 400 mil. euro în primele șase luni ale acestui an, de la 121,3 mil. euro la începutul anului până la 521,3 mil. euro la finele primului semestru ca urmare a achizițiilor de proiecte de birouri. În plus, în septembrie a cumpărat parcul industrial TAP din Timișoara, în condițiile în care activele sale sunt preponderent imobile de birouri de clasa A din București. Pentru a-și finanța achizițiile, managerii fondului s-au mișcat bine și pe partea de a-și asigura lichiditățile necesare, reușind să contracteze în prima parte a anului o finanțare în valoare de 65 mil. euro de la UBS și să atragă capital de 144 mil. euro de la investitori, printre care se numără York Capital, Oak Hill Advisors și Ioannis Papalekas, fondatorul companiei de investiții imobiliare Globalworth.

De cealaltă parte, Skanska este una dintre cele mai mari companii de construcții și de dezvoltare imobiliară din lume. Compania, fondată în 1887 în Suedia, avea 57.105 de angajați în 2013 la venituri de 136 mld. coroane suedeze ți un profit operațional de 5,1 mld. coroane suedeze. Acțiunile Skanska sunt listate pe bursa de la Stockholm, cei mai importanți acționari ai săi fiind Industrivärden, Lundberg Group și Alecta.

Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011. Skanska Property România, dezvoltatorul proiectului de birouri Green Court, face parte din Skanska Commercial Development Europe, dezvoltator de clădiri de birouri, proiecte logistice și comerciale cu operațiuni și pe alte piețe emergente din regiune – Ungaria, Cehia și Polonia.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Consultanți & Auditori

Laurentiu Stan, fondatorul companiei de consultanta antreprenoriala Kapital Minds: Majoritatea antreprenorilor din Romania cred ca cifra de afaceri si profitul sunt cei mai importanti factori pentru cresterea valorii unei afaceri, insa relatiile cu clientii, capitalul uman, brandul si alte active intangibile genereaza uneori peste 80% din valoarea afacerii

  Majoritatea antreprenorilor din Romania considera ca cifra de afaceri si profitul companiei sunt cei mai importanti factori ai cresterii valorii, lasand la urma factorii care genereaza acesti indicatori precum stabilitatea relatiilor cu clientii, capitalul uman, brandul si alte active intangibile ce  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Fondul cu capital de risc Catalyst Romania isi face exitul dupa 9 ani din afacerea 123FormBuilder prin vanzarea catre compania americana de tehnologie Kiteworks

  Compania americana de tehnologie Kiteworks a anuntat pe 5 septembrie 2024 achizitia firmei 123FormBuilder, in cadrul unei miscari strategice care va intari pozitia Kiteworks pe piata de profil, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Tranzactia asigura exitul f  Citeşte articolul integral