MIRSANU.RO

publicat la: 09.10.2014  12:44

Fondul britanic de investiții Bancroft a preluat și restul de acțiuni din Dumagas Transport. Banii sunt direcționați spre extinderea regională a companiei

 

Fondul britanic de investiții cu capital de risc Bancroft a preluat pachetul de acțiuni al Dumagas Transport SA, afacere din sectorul de transport și logistic fondată de antreprenorul Mihai Dugăeşescu. Britanicii au operat o majorare de capital în companie, în care au intrat în 2010 odată cu preluarea unei participații de 51%.

„Ca urmare a unei infuzii de capital, compania şi-a regândit strategia de la nivel naţional la unul regional, a făcut investiţii şi a operat modificări în fluxurile operaţionale pentru a susţine o dezvoltare durabilă. Un prim pas în poziţionarea regională a fost marcat de deschiderea biroului Dumagas la Istanbul, la finalul trimestrului trei din 2014“, afirmă reprezentanții Dumagas Transport, citați de ZF.

Sub comanda fondului de investiții, compania trece într-o nouă fază de dezvoltare strategică și operațională cu un șef nou. Mircea Vlah, fost director general adjunct, a primit mandatul de a crește veniturile Dumagas Transport, de a reveni pe profit cu compania și de a îmbunătăți performanțele operaționale în activitatea de transport intern și internațional.

Afacerea Dumagas a fost fondată în 2006 în sectorul distribuției de produse petroliere lichefiate și al transportului rutier de mărfuri. Compania s-a dezvoltat treptat devenind una dintre cele mai mari case de expediții rutiere din România. În paralel, Dumagas și-a creat o rețea logistică cu centre de distribuție la nivel național deschise la Craiova și București.

Pentru a-și putea finanța planurile de dezvoltare, compania a atras în 2010 fondul de investiții britanic Bancroft, iar în urma aportului de capital străin, flota de camioane a crescut cu 40%. Compania are sediul central în localitatea Podari (județul Dolj), aflată la cinci kilometri distanță de Craiova. Unul dintre cei mai importanți clienți este fabrica de automobile Ford din Craiova. Ultimul bilanț public al companiei Dumagas Transport indică o cifră de afaceri de 196,9 mil. lei (44,6 mil. euro) și o pierdere de 15,3 mil. lei (3,5 mil. euro) la un număr de 651 de angajați. Indicatorii au fost calculați la cursul mediu anual pentru 2013 comunicat de către BNR, de 4,4190 lei la euro.

Proprietarul Dumagas Transport este firma de investiții The Bancroft Group, fondată în 1989 care a ridicat până acum trei fonduri cu capital de risc focusate pe piețele din Europa de Est. Strategia de investiții a Bancroft urmărește toate sectoarele economice cu excepția industriei de armament, a tutunului, a băuturilor, a jocurilor de noroc și a afacerilor imobiliare.

Investiția de capital a unui fond administrat de către Bancroft variază între 10 și 30 mil. euro pentru o companie, pentru tranzacții mai mari fiind cooptați și alți investitori. Achizițiile vizează pachete majoritare în companii, iar exit-ul pentru valorificarea investiției are loc într-un interval situat între 3 și 5 ani, conform datelor prezentate pe site-ul propriu.

În ceea ce privește istoricul pe piața românească, Bancroft a fost unul dintre acționarii care au investit în noiembrie 1996 în crearea operatorului de telefonie mobilă MobiFon SA, actualmente Vodafone România, afacere din care fondul britanic și-a făcut exitul alături de alți acționari minoritari în iulie 2004, după cum rezultă din documente făcute publice de către Comisia de Tranzacții Bursiere din SUA.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

WDP face o achizitie strategica prin preluarea unui portofoliu de active de la Globalworth si Global Vision in cadrul unei investitii de circa 110 mil. Euro

  WDP, unul dintre cei mai mari investitori in piata spatiilor industriale si de logistica, a anuntat pe 18 iulie 2024 ca achizitioneaza un portofoliu de active de la un joint venture format din Globalworth, lider regional pe piata spatiilor de birouri, si Global Vision, in cadrul unei investitii de c  Citeşte articolul integral

Finanțări

BCR a semnat cu EIB un acord de garantare pentru finantari de pana la 200 mil. Euro prin PNRR

  BCR, banca locala aflata in portofoliul grupului bancar austriac Erste Bank, si Banca Europeana de Investitii (EIB) au anuntat pe 27 iunie 2024 ca au semnat un acord pentru implementarea garantiei de portofoliu PNRR, prin care banca comerciala urmeaza sa acorde credite de pana la 200 mil. companiilo  Citeşte articolul integral