MIRSANU.RO

publicat la: 08.08.2017  20:56

Continuă seria de tranzacții de consolidare a pieței de bricolaj: Kingfisher cumpără afacerea Praktiker de la familia Susli

 

Kingfisher, compania – mamă a Brico Dépôt România, a anunțat pe 2 august achiziția pachetului de 100% din acțiunile Praktiker România SRL de la familia omului de afaceri de origine turcă Omer Susli.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

„România este o piață de bricolaj și amenajări interioare atractivă, în creștere și am fost mereu clari despre intenția noastră de a ne extinde afacerea pe termen mediu. Sub rezerva aprobării competiției, achiziția strategică a Praktiker România, combinată cu afacerea noastră Brico Dépôt, ne oferă o prezență puternică în întreaga țară „, a spus Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

„Suntem mulțumiți de faptul că am reușit să creștem afacerea până la acest nivel, unde Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piața de retail de bricolaj, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 mil. euro în 2016, cu o rețea de 27 magazine în 23 de orașe din România. Mai mult, suntem mândri că România este o destinație de investiții interesantă pentru un lider de piață european”, a spus Susli.

Brico Dépôt are 15 magazine și aproximativ 900 de angajați.

Pe piața de bricolaj, principalii jucători sunt Dedeman, Kingfisher și Leroy Merlin.

Configurația actuală a pieței de profil este și rezultatul unor tranzacții de consolidare derulate în ultimii ani.

Astfel, în 2013, Brico Depot a cumpărat lanțul de magazine Bricostore din România.

Susli a preluat afacerea Praktiker în 2014, iar în același an, francezii de la Leroy Merlin au preluat rețeaua Baumax pe fondul exitului grupului austriac din România.

 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Conținut Partener

Forvis Mazars: Concurenta crescuta si factorii geopolitici influenteaza strategiile top managementului si pot incetini dezvoltarea companiilor

   
  • Concurenta crescuta si instabilitatea geopolitica accentuata sunt principalele tendinte identificate care pot incetini dezvoltarea companiilor – 35% (in crestere cu 13 puncte) si, respectiv, 30% (in crestere cu 8 puncte fata de 2024).
  • Liderii se asteapta ca incertit  Citeşte articolul integral