MIRSANU.RO

publicat la: 27.06.2022  19:31

Finantari ING Bank de peste 25 mil. euro in ultimii trei ani pentru grupul Boromir pentru modernizarea capacitatilor de productie

 

ING Bank Romania, subsidiara locala a grupului bancar olandez ING, a acordat credite pentru investitii de peste 25 mil. euro grupului Boromir, afacerea dezvoltata de antreprenorul Constantin Boromiz pe piata locala de morarit si panificatie.

Imprumuturile pe termen lung sunt acordate bilateral si au in vedere retehnologizarea si modernizarea fabricilor din Ramnicu Valcea, inclusiv construirea unui nou depozit si spatiu de productie, automatizarea proceselor de productie si lansarea unor noi linii de produse.

„Deși contextul economic incert se prelungeste, ne bucuram sa fim alaturi de antreprenori romani pentru a-i ajuta sa isi extinda afacerea, sa isi digitalizeze procesele operationale si sa isi modernizeze fabricile din tara. La ING, credem ca progresul este mereu posibil si sustinem afacerile care contribuie la evolutia economiei romanesti.

Astfel, in ultimii trei ani, am acordat grupului Boromir transe succesive de finantare in valoare de peste 25 milioane de euro.”, a explicat Stefan Dinu, Head of Lending, divizia Wholesale Banking, in cadrul ING Bank Romania. 

In 2021, grupul Boromir a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri consolidate de 22,5%, ajungand la o valoare nominala a cifrei de afaceri de 136 mil. euro. Printre ultimele lansari se numara crearea unor game de produse sezoniere, vegane si fara gluten. Pentru piata B2B, grupul a adaugat in portofoliu doua tipuri de faina profesionala pentru pizza. Din luna aprilie 2020, a deschis si magazinul online boromirmarket.ro, cu livrare la domiciliu in toata tara. 

„Grupul Boromir a beneficiat de sprijinul ING Bank inca din anul 2003, fiind alaturi de noi la toate investitiile pe care le-am derulat si pe care le avem in derulare. Parteneriatul Boromir – ING Bank a realizat investitii majore, ce ne-au ajutat sa ne diversificam canalele de distributie pe piata interna, sa crestem exporturile si sa ne extindem continuu portofoliul de produse.”, a spus Constantin Boromiz, CEO si fondator al grupului Boromir.

Grupul Boromir a ajuns la peste 1.400 angajati, ca urmare a dezvoltarii pe mai multe linii de business. Moraritul este sustinut de trei mori de grau, o moara de malai si de silozuri de cereale cu o capacitate de 90.000 de tone. O alta linie de business este cea a produselor dulci de cuptor. De asemenea, grupul Boromir si-a consolidat pozitia pe segmentele de snacks, de prajituri, dar si de produse de gatit acasa.

Platformele de productie ale grupului sunt localizate in Ramnicu Valcea, Buzau, Sibiu, Deva si  Slobozia.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Raiffeisen Bank plaseaza prima emisiune de obligatiuni sustemabile in lei dupa ce a atras 500 mil. RON pe 5 ani la un cupon anual de 8,92%

 

Raiffeisen Bank, una din bancile de top 5 din Romania dupa active, a anuntat pe 11 august 2022 ca a plasat prima emisiune de obligatiuni sustenabile in lei, continuand astfel strategia de a atrage lichiditati de la investitori prin emiterea de instrumente cu venit fix.

  Citeşte articolul integral


Fuziuni Şi Achiziții

Green Group intra pe piata din Lituania cu o achizitie M&A. Liderul pietei locale de reciclare controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners anunta investitii de pana la 200 mil. euro pentru achizitii add-on si investitii pentru a-si intari pozitia de varf in Europa Centrala si de Est

 

Green Group, grup de companii de pe piata de reciclare aflat in portofoliul managerului regional de private equity Abris Capital Partners, a anuntat pe 8 august 2022 achizitia UAB Ecso, o companie lituaniana de reciclare a polietilenei de joasa densitate (LDPE).

Gree  Citeşte articolul integral