MIRSANU.RO

publicat la: 18.06.2014  16:36

Ernst & Young SRL

 

Anul înfinţării: 1992

Tip societate: Societate cu răspundere limitată (SRL)

Codul unic de identificare: 1551105

Număr de înmatriculare la Registrul Comerţului: J40 /10259 /1992

Numărul de angajaţi la 31 decembrie 2013: 63

Linii de afaceri/servicii: Servicii de audit, asistență fiscală, consultanță și asistență în tranzacții

Logo:         Ernst & Young SRL

Firme ale Ernst&Young în România: Ernst&Young SRL, Ernst&Young Services SRL, Ernst&Young Assurance Services SRL, Ernst&Young Support Services SRL

Număr birouri și parteneri: 4 birouri în România și 16 parteneri, conform raportărilor la 30 iunie 2013

Departamente:

Audit- Financial Accounting Advisory Services (FAAS), Fraud Investigation&Dispute Services (FIDS), Climate Change and Sustainability Services (CcaSS)

Consultanță fiscală- Business Tax Services, Global Compliance and Reporting, Human Capital, Indirect Tax, International Tax Services, Transaction Tax

Consultanță- Risk, Performance Improvement

Servicii de consultanță în tranzacții- M&A, Commercial Advisory Services, Operational Transaction Services, Business Modelling, Economic Advisory, Distressed Advisory

Top management:

Bogdan Ion, Country Managing Partner

Anamaria Cora, Assurance Services Leader

Venkatesh Srinivasan, Tax&Law Services Leader

Saulius Adomaitis, Advisory Services Leader

Florin Vasilică, Transaction Advisory Services Leader

Dragoș Radu, Legal Services Leader

Cifra de afaceri la 31 decembrie 2013: 65.263.109 lei (14,8 milioane de euro)

Profit net la 31 decembrie 2013: 1.829.941 lei (414.000 euro)

Capital subscris vărsat la 31 decembrie 2013: 54.320 lei (12.112 euro)

Rețea teritorială: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Chișinău

Date de contact:

Sediu central: Ernst & Young SRL,Bucharest Tower Center, 22nd floor, 15-17 Ion Mihalache Blvd., Sector 1, 011171, Bucharest

Telefon: +40 21 402 4000

Fax: + 40 21 310 7193

E-mail:  office@ro.ey.com

Website: www.ey.com/ro

Contact media: Elena Badea, Head of Market Enablement

Acționari: EY Europe

grafic bare EY Romania

EY, fostă Ernst & Young, face parte din grupul celor mai mari firme de audit și consultanță din lume cunoscute sub numele de Big Four, alături de PwC (PricewaterhouseCoopers), KPMG și Deloitte.

Rădăcinile companiei Ernst&Young datează din 1849 când a fost înființată în Anglia firma Harding&Pullein căreia i s-a alăturat Frederick Whinney. În 1894, firma și-a schimbat numele în Whinney, Smith&Whinney, care în 1924 a fuzionat cu Ernst&Ernst creând Ernst&Whinney. Fondatorii Ernst&Young sunt Arthur Young, născut în Glasgow, Scoția în 1863 absolvent de drept însă a devenit interesat de bănci și investiții și Alwin C Ernst, născut în Cleveland, Statele Unite ale Americii de profesie contabil. Ernst&Young a fost înființată în 1989 în urma fuziunii dintre Arthur Young&Co. și Ernst&Whinney.

Compania multinațională de audit, asistență fiscală și consultanță în afaceri Ernst&Young România, având sediul central în Londra și-a deschis primul birou in România în anul 1992.

În ceea ce privește Ernst&Young România, o politică de reorganizare a birourilor din 19 state cu creștere rapidă a condus la schimbarea statului societății în anul 2008. Astfel, Ernst&Young a regrupat birourile într-o subregiune numită Subregiunea Europa Centrală și de Sud-Est, care reunește birourile din state precum Croația, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Grecia, Serbia, România și Turcia și face parte din regiunea EMEIA, formată din 13 subregiuni.  Compania a anunțat integrarea celor 87 de birouri din Europa Occidentală și de Est, Orientul Mijlociu, India și Africa într-o singură regiune, coordonată de o singură echipă de conducere în frunte cu Mark Otty, având calitatea de area managing partner.

Ernst&Young România oferă servicii financiare într-o gamă largă de industrii, cum ar fi: industria auto, bunuri de larg consum, servicii financiare, sector public și guvernamental, științe, media, minerit, petrol și gaze, energie și utilități, capital privat, imobiliare, tehnologie și telecomunicații.

Portofoliul de clienți pe partea de audit include la 31 decembrie 2013 numeroase entități de interes public, câteva exemple ar fi: Aegon Asigurări de Viață SA, Banca Comercială Română SA, GDF Suez Energy Romania, Distrigaz Rețele SRL, ING NV Amsterdam Sucursala București SA, OMV Petrom SA, Raiffeisen Bank Romania, Rompetrol Rafinare SA, Volksbank SA, Western Union Retail Services RO SRL, Zentiva SA.

Evoluţia numărului de angajaţi al companiei

enrst tabel

Sursă: Bilanţurile anuale ale companiei depuse la Ministerul Finanţelor Publice

Ernst&Young a înregistrat un profit net la 31 decembrie 2013 de 1.829.941 (414.000 euro) și o cifră de afaceri în valoare de 65.263.109 (15 milioane de euro) pentru exercițiul financiar 2013.

Veniturile Ernst&Young raportate la 30 iunie 2013 arată o distribuție pe servicii după cum urmează: 47% din venituri sunt aduse de serviciul de audit statutar, la fel ca și în iunie 2012, alte servicii de audit înregistrează o scădere de 2 puncte procentuale, ajungând la o valoare de 5,025,452 $, consultanța fiscală înregistrează și ea o scădere de 2%, în timp ce alte servicii non-audit cresc cu 5 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile EY România în exerciţiul financiar încheiat la 30 iunie 2013

tabel ey

Notă: EY România include celelalte firme membre ale EY Global Limited din România – Ernst & Young SRL, Ernst & Young Services SRL, Ernst & Young Assurance Services SRL, Ernst & Young Support Services SRL. Informaţiile financiare prezentate pentru EY România reprezintă venituri combinate, şi nu consolidate, şi includ cheltuielile facturate clienţilor şi veniturile aferente facturilor emise către alte firme membre EY Global Limitid. De asemenea, valorile venitului prezentate în acest raport includ veniturile atât din partea clienţilor de audit, cât şi a celor de non-audit. Veniturile sunt prezentate în conformitate cu situaţiile financiare statutare ale EY România pentru exerciţiul financiar încheiat la 30 iunie 2013. Veniturile din „Alte servicii de audit” includ servicii contabile şi financiare, anumite servicii de analiză diagnostic şi serviciile privind riscurile, inclusiv controale interne, audituri interne, tehnologie şi securitate, conformitatea cu Sarbanes-Oxley (SOX), servicii actuariale, de fraudă şi alte servicii de atestare. Veniturile din „Alte servicii non-audit” includ servicii privind tranzacţiile, evaluarea, îmbunătăţirea performanţelor, restructurare şi alte servicii de consultanţă.

Sursă: EY România

În Europa, a fost înfiinţată o entitate de tip holding, Ernst & Young Europe LLP („EY Europe”) pentru Regiunea EMEIA. EY Europe este un parteneriat cu răspundere limitată englez, deţinut de partenerii firmelor membre ale EYG din Europa. EY Europe este firmă de audit înregistrată la ICAEW (Institutul Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor), însă nu desfăşoară misiuni de audit şi nu oferă servicii profesionale. În măsura permisă de legislaţia şi de reglementările naţionale, EY Europe a obţinut sau va obţine controlul în firmele membre ale EYG din ţările europene din Regiunea EMEIA. EY Europe este firmă membră atât a EYG, cât şi a EMEIA Limited.

De la 30 iunie 2009, EY Europe deţine controlul asupra Ernst & Young România.
De la 1 iulie 2013, Ernst&Young a devenit EY, compania schimbându-și logo-ul pentru a răspunde acestei modificări iar noul tagline este ,,Building a better working world”.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral