MIRSANU.RO

publicat la: 28.03.2025  19:44

Digi semneaza un imprumut sindicalizat de 275 mil. Euro pentru operatiunile din Spania si inca 2 credite de aproape 55 mil. Euro pentru extinderea retelelor telecom din Romania si Portugalia

 

Grupul de telecomunicatii Digi a anuntat pe 28 martie 2025 semnarea mai multor imprumuturi pentru finantarea operatiunilor din Romania, Spania si Portugalia, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Astfel, Digi Spania a semnat pe 28 martie 2025 cu un sindicat de banci din care fac parte Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), ING Bank N.V. Spania, in calitate de coordonatori si aranjori principali mandatati, un contract de facilitate de credit in valoare de 275 mil. Euro cu o maturitate de 5 ani.

Banii imprumutati au ca destinatie refinantarea imprumuturilor existente in baza unui contract de credit incheiat pe 26 iulie 2021, cu modificarile ulterioare, finantarea cheltuielilor de capital (CAPEX, investitii, n.r.) din Spania, precum si scopuri generale corporative si pentru capital de lucru.

De asemenea, Digi Romania a incheiat pe 27 martie 2025 doua contracte de imprumut de credit de export de peste 54,7 mil. Euro, cu o scadenta de 4 ani de la data de inceput a fiecarui imprumut. Astfel, termenul curge incepand de la 30 aprilie 2025 pentru unul dintre credite, in timp ce pentru celalalt imprumut data de referinta este 30 iunie 2025.

Reprezentantii companiei au precizat ca cele doua credite contractate au ca scop extinderea retelelor de telecomunicatii ale Digi din Romania si Portugalia.

Digi este listata pe bursa de la Bucuresti, unde are o capitalizare de piata de 6,72 mld. RON (peste 1,34 mld. Euro). Cel mai important actionar minoritar al companiei raportat cu o detinere directa de aproape 17,6% este administratorul de fonduri de pensii private NN Pensii.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Pascu, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF): Este o stare a investitorilor de tipul “wait and see”. Din perspectiva investitorilor de retail care au vazut volatilitate in piata si scaderi, au retras bani din fondurile de investitii in actiuni si au intrat cu ei in fonduri cu investitii in obligatiuni si venit fix

  “Ce am observat din punct de vedere al pozitionarii investitorilor pe tipurile de instrumente, uitandu-ne din decembrie 2024 pana in martie 2025, observam ca sunt miscari foarte mici intre <<equity>> (investitii in actiuni) si <<debt>> (investitii in obligatiuni, n.r.) in s  Citeşte articolul integral