Despre noi

 

MIRSANU.RO este primul produs media românesc de ştiri, analize, interviuri şi opinii dedicat exclusiv tranzacțiilor și profesioniștilor din acest domeniu. Oferă informații pe trei direcții principale – fuziuni și achiziții (M & A), finanțări și tranzacții pe piața de capital. Aria editorială acoperă inclusiv privatizări, tranzacții imobiliare sau alte tipuri de tranzacții corporative majore.

 

MIRSANU.RO este un produs media de tip B2B (BUSINESS TO BUSINESS) care se adresează executivilor, antreprenorilor, proprietarilor de afaceri, investitorilor și finanțatorilor, respectiv un produs B2P (BUSINESS TO PROFESSIONALS) prin informațiile care vizează activitatea comunității de profesioniști de pe piața de fuziuni și achiziții (M&A), a tranzacțiilor în ansamblul lor, comunitate formată din administratori de fonduri de investiții, avocați, bancheri de investiții, bancheri, consultanți de strategie, auditori, respectiv alți furnizori de servicii profesionale dedicate tranzacțiilor.

 

Dezvoltarea și asistența web a produsului MIRSANU.RO este asigurată de către Cristian Ciobanu. Licențiat al Facultății de Matematică – Informatică, Cristian este profesor de informatică și are o experiență de șapte ani în domeniul dezvoltării web.

 

Editorul Fondator al MIRSANU.RO este Adrian Mîrșanu, jurnalist cu o experiență de circa 20 de ani în domeniul presei financiare. Licențiat în Drept, și-a început cariera în anul 2000 la Agenția Națională de Presă Rompres (AGERPRES), iar în perioada 2001 – 2007 a lucrat la Ziarul Financiar, unde a fost pe rând redactor Companii, senior editor și redactor – șef adjunct al ziarului. A devenit apoi primul redactor – șef al cotidianului financiar Business Standard, editat de trustul Realitatea – Cațavencu, conducând acest ziar în perioada mai 2007 – iulie 2009.

 

A semnat din 2001 până acum articole, exclusivități, analize, interviuri referitoare la cele mai mari tranzacții derulate în România, de la privatizarea BCR, a Petrom, a Electrica, a distribuțiilor de gaze până la tranzacții private de calibru precum achiziția Astral Telecom de către UPC, vânzarea Asiban către Groupama, achiziția LaDorna de către Lactalis, vânzarea Credisson către Cetelem, achiziția benzinăriilor Shell de către Mol, tranzacția prin care GE Money a intrat în România, vânzarea unor lideri de piață în diferite sectoare ale economiei – producție de medicamente, telecomunicații, IT, materiale de construcții, servicii, bănci și servicii financiare, industrie, comerț. De asemenea, a scris despre o gamă largă de finanțări corporative mergând până la cele mai mari împrumuturi atrase din piața financiară locală precum credite sindicalizate atrase de A&D Pharma, Petrom sau RCS & RDS.

 

Printre proiectele editoriale inițiate și coordonate de către Adrian Mîrșanu se numără proiectul Guvernul Privat, cea mai amplă consultare a mediului de afaceri local în urma căreia a rezultat un document cu propuneri făcute guvernanților privind rezolvarea unor handicapuri ale economiei și societății românești, proiect crossmedia premiat în 2009 la Viena de către World Association Newspapers IFRA. În perioada 2011 – 2012, Adrian a lucrat în trustul Intact Media Group.

 

Platforma de continut MIRSANU.RO are in portofoliul sau jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO, precum si evenimentele organizate de catre acesta pentru comunitatea participantilor in tranzactiile corporative, la care se adauga si alte proiecte de continut care vizeaza mediul de afaceri. Incepand din 2018, jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO a organizat seria de conferinte anuale MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT, cu participarea principalilor jucatori din fuziuni si achizitii (M&A), finantari corporative, tranzactii pe pietele de capital, tranzactii in real estate, respectiv private equity, ale caror operatiuni acopera atat Romania, precum si alte piete din Europa Centrala si de Est.