MIRSANU.RO

publicat la: 23.03.2017  21:33

Deloitte îl aduce în echipa de conducere locală pe Dimitrios Goranitis ca partener pentru a întări echipa dedicată industriei financiar – bancare

Dimitrios Goranitis a fost numit Partener în echipa locală Deloitte pe zona de serviciilor de risc și reglementare din industria financiar-bancară. Sursă foto : Deloitte.
 

Deloitte îl numește pe Dimitrios Goranitis Partener servicii de risc și reglementare în industria financiar-bancară în scopul extinderii practicii în România.

Din această poziție, Dimitrios va conduce serviciile de risc pentru industria financiar-bancară a Deloitte în Europa Centrală, concentrându-se asupra strategiei de reglementare și supraveghere bancară și a riscului de credit. Numirea sa în România arată potențialul țării de a fi lider în reforma de risc și reglementare la nivelul Europei Centrale și Sud-Est.

”Sunt încântat să mă alătur uneia dintre cele mai bune echipe de specialiști în domeniul  serviciilor financiare a Deloitte în Europa Centrală. La nivel regional, serviciile de reglementare în industria financiară au un potențial mare de creștere și sper să pot contribui la dezvoltarea acestui segment”, a spus Dimitrios.

Dimitrios a deținut poziții de management în domeniul riscului bancar, atât în cadrul Deloitte, cât și în alte companii din Big 4 din Sudul și Estul Europei. Anterior, el a deținut funcții de conducere la UBS și JP Morgan, la New York.

Începând cu anul 2010, Dimitrios a oferit sprijin Băncii Centrale Europene (BCE), autorităților naționale competente responsabile cu supravegherea bancară, precum și instituțiilor bancare pe parcursul perioadei de criză, inclusiv în definirea Uniunii bancare și adoptării standardelor Basel III.

El a oferit servicii de consultanță pe perioada crizei, fiind implicat în proiecte europene majore, cum ar fi exercițiul de Evaluare a Calității Activelor (AQR), scenarii de stres și redresare / rezoluție a sistemului bancar din Grecia și Cipru (opt bănci sistemice), exercițiul AQR și scenariu de stres pentru sectorul bancar din Malta (patru bănci sistemice) și exercițiul AQR, scenarii de stres și redresare / rezoluție bancară în Bulgaria (22 de bănci). În prezent, Dimitrios coordonează analiza modelelor interne (TRIM) a BCE, în Europa Centrală și de Est.

Dimitrios este membru al Centrului bancar unional din Frankfurt, ca parte a unei echipe multidisciplinare de profesioniști Deloitte din domeniul financiar ce oferă clienților servicii care îndeplinesc condițiile și exigențele Uniunii bancare. De asemenea, el este membru al Centrului pentru strategie de reglementare a Deloitte EMEA, o inițiativă prin care Deloitte monitorizează dezvoltarea domeniului de reglementare și menține un dialog permanent cu organisme internaționale de reglementare de tipul EBA (Autoritatea Bancară Europeană), ESMA (Autoritatea Europeană de supraveghere în domeniul piețelor de capital), EIOPA (Autoritatea Europeană de supraveghere în domeniul asigurărilor și a pensiilor ocupaționale) și ECB (Banca Centrală Europeană).

Deloitte face parte din grupul celor mai mari firme de consultanță și audit din lume, supranumit Big Four, alături de PwC, EY și KPMG.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Investitorul ceh APS Holding a platit un pret in jurul a 10 mil. Euro pentru achizitia IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank. Inainte de finalizarea tranzactiei, grecii au redus capitalul social al companiei vandute cu 110 mil. Euro, din care 15 mil. Euro au fost retrase in conturile proprii ale bancii – mama

  Investitorul ceh APS Holding a platit un pret de achizitie in jurul a 10 mil. Euro pentru preluarea companiei IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. APS H  Citeşte articolul integral

Analize

Roland Berger: Majoritatea fondurilor de private equity active in Romania se asteapta sa creasca in 2025 numarul de tranzactii M&A fata de 2024. Pe lista de prioritati sunt achizitia de noi companii si dezvoltarea firmelor din portofoliu, iar IT-ul si serviciile medicale marcheaza preferintele pentru investitii noi pe fondul unui sentiment dominant privind o stagnare sau chiar o scadere a economiei locale

  Marile prioritati ale fondurilor de private equity din Romania sunt in 2025 achizitia de noi companii si dezvoltarea companiilor din propriile portofolii aflate sub administrare, dupa ce in 2024 una dintre preocuparile majore ale sectorului local de profil a fost strangerea de capital de la investit  Citeşte articolul integral