MIRSANU.RO

publicat la: 24.01.2024  12:58

Consultantul de M&A Florin Visa intra in conducerea managerului de capital de risc Early Game Ventures si va fi printre partenerii din echipa noului fond de venture capital, ce urmeaza sa se lanseze in primul trimestru din 2024

 

Florin Visa, consultant cu o experienta in tranzactii M&A de peste doua decenii, a fost cooptat ca partener in echipa de conducere a Early Game Ventures, unul dintre cei mai importanti manageri de capital de risc din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Acesta va coordona activitatea noului fond de venture capital ce urmeaza sa fie lansat in 2024 de catre Early Game Ventures, alaturi de Cristian Munteanu – Managing Partner, si Dan Calugareanu, Partner, potrivit unui anunt oficial din 23 ianuarie 2024 al managerului de capital de risc.

“Early Game Ventures reprezinta cel mai bun mediu unde tinerii antreprenori care aspira sa construiasca unele dintre cele mai bune afaceri la nivel global isi pot realmente atinge potentialul maxim al afacerii lor. M-am decis sa ma alatur echipei existente pentru ca, alaturi de Cristi si Dan, sunt convins ca vom construim un parteneriat energic, bazandu-ne pe valori similare. Avem cu totii experiente directe ca antreprenori, in medii complementare, si aceeasi dorinta de succes”, a declarat Florin Visa.

Intrarea in echipa de conducere a unui fond de venture capital completeaza o cariera de 24 de ani in care Florin Visa a acumulat experienta vasta in tranzactii, dupa ce a ocupat diferite pozitii de consultant in Big Four la KPMG Romania si Deloitte Romania, respectiv a fost bancher de investitii in cadrul Raiffeisen Bank si a ABN Amro Bank Romania (devenita ulterior subsidiara a bancii britanice Royal Bank of Scotland – RBS), iar in perioada 2018 – 2021 a fost principal banker in cadrul biroului regional al EBRD de la Bucuresti, unde a facut parte din echipa responsabila de investitiile de tip private equity in pietele din Romania si Bulgaria.

De asemenea, el este co-fondator al Filipescu Visa Financial Advisors, boutique de investment banking fondat in 2014 alaturi de Ioana Filipescu Stamboli, unul dintre cei mai importanti consultanti M&A din Romania. Cei doi consultanti M&A au asistat OMV Petrom la achizitia strategica de active verzi din portofoliul Renovatio, tranzactie raportata in ianuarie 2024 prin care compania petroliera aflata sub controlul grupului austriac OMV isi consolideaza pozitia de lider pe piata statiilor electrice de incarcare si isi extinde portofoliul de capacitati de productie de energie electrica din surse eoliana si solara.

Pana acum, activitatea sa s-a concentrat pe pietele din Romania, Turcia, Bulgaria, Ungaria si Ucraina.

De asemenea, Florin Visa a activat si ca investitor, fiind implicat in investitii de capital de risc (venture capital), crowdfunding si de tip angel investment.

“Suntem bucurosi sa il avem alaturi de noi pe Florin; experienta si competentele lui completeaza perfect echipa dedicata noului nostru fond de venture capital. Cred ca in aceasta formula suntem una dintre cele mai puternice echipe de VC din CEE, mai ales ca Radu Stoicoviciu ramane alaturi de noi ca Partener in Fondul I”, a spus Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game Ventures.

Early Game Ventures face parte din prima generatie de manageri de fonduri locale de venture capital, alaturi de GapMinder care au intrat pe piata din Romania in 2018. Early Game Ventures, ca si alti manageri de fonduri, se pregateste sa lanseze in trimestrul 1 a lui 2024 al doilea sau fond de venture capital, cu o capitalizare de circa 60 mil. Euro, in care Fondul European de Investitii ca investitor – ancora este asteptat sa contribuie cu aproape jumatate din capitalul acestui fond.

„Noi avem intentia sa desfasuram capital foarte agresiv in urmatorii 2 ani. Deci, in 2024 si 2025 undeva poate spre 40% din tot capitalul disponibil sa il investim deja”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game Ventures la MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023, eveniment organizat pe 7 decembrie de catre jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Acesta a adaugat ca tichetele de investitii in start-up-uri vor creste la noul fond fata de primul fond ridicat in 2018, urmand intervalul intre 1 mil. euro si 10 mil. Euro per investitie.

Piata de venture capital din Romania a inregistrat in 2023 un declin puternic de peste 40% fata de anul anterior, insa acest trend este asteptat in 2024 sa se inverseze avand in vedere intrarile preconizate in piata ale noilor fonduri locale de venture capital, pe de o parte, dar si orizontul pentru primele exituri majore in industria locala de VC.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Emma Capital, holdingul de investitii al antreprenorului ceh Jiří Šmejc, a anuntat ca spera sa finalizeze in mai 2024 IPO-ul companiei de energie Premier Energy Group pe bursa de la Bucuresti. Proprietarul companiei se asteapta sa incaseze circa 25 mil. Euro de pe urma listarii unui pachet minoritar din compania de energie

  Premier Energy Group, companie de energie aflata in portofoliul Emma Capital, a anuntat pe 18 aprilie 2024 ca intentioneaza sa listeze un pachet minoritar de actiuni pe bursa de la Bucuresti, conform informatiilor transmise jurnalului de tranzactii MIRSANU.RO. „Premier Energy Group intentioneaz  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Horia Braun – Erdei, CEO Erste Asset Management Romania, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Horia Braun-Erdei, General Manager and President of the Board of Directors of Erste Asset Management Romania, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Erste Asset Management Romania is part of Erste Group and is the largest asset management company in Romania, having over 4.5 billion  Citeşte articolul integral