MIRSANU.RO

publicat la: 24.01.2017  23:59

Logo împrumută 13,075 mil. Euro de la Garanti Bank International pentru finanțarea achiziției TotalSoft. Împrumutul este acordat pe o perioadă de 7 ani

 

Logo Software Investment SA, subsidiara companiei turcești Logo, a semnat, săptămâna trecută, un acord de credit în valoare de 13,075 mil.Euro, cu Garanti Bank International pentru finanțarea achiziției TotalSoft, potrivit unui anunț al companiei pe bursa din Istanbul.

Împrumutul are o maturitate de 7 ani, precizează sursa citată.

Pe 2 septembrie 2016, compania turcească Logo a anunțat că a cumpărat 100% din acțiunile TotalSoft pentru un preț total de 30,246 mil. Euro. Cumpărătorul a precizat atunci că achiziția a fost finanțată în proporție de 57% în numerar, iar restul de 43% prin credit bancar. Tranzacția a fost anunțată în premieră pe 1 septembrie 2016 de către jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Logo Software Investment este cumpărătorul acțiunilor TotalSoft în baza acordului încheiat cu Ferabosco Investments Limited și fondul de investiții South Eastern Europe Fund LP, administrat de către Global Finance.

Anterior tranzacției, acționarii TotalSoft erau Global Finance, care a vândut un pachet de 90,5% din acțiuni către compania turcă Logo Yazilim, Liviu Drăgan ( o participație de circa 10%) și Florin Manea ( un pachet de peste 1%).

TotalSoft a fost cumpărată la un multiplu de 8,6 x EBITDA raportat la rezultatul înregistrat în 2015, respectiv la aproximativ 7 x EBITDA față de rezultatul estimat pentru 2016.

Procesul de vânzare al TotalSoft a fost pornit în 2015 de către banca de investiții britanică Clearwater, mandatată să se ocupe de tranzacția de exit a fondului elen de investiții Global Finance.

Din echipa Global Finance dedicată tranzacției de exit din Total Soft a făcut parte George Kourtis, Partener Global Finance. Vânzătorul a lucrat cu o echipă de bancheri de investiții de la Clearwater condusă de către Carl Houghton, Partener și șeful departamentului de TMT (Tehnologie, Media și Telecomunicații), susținut de către Karen Edwards – Director, Emma Rodgers – Director TMT Intelligence și Richard Ellis, Senior Associate în cadrul firmei.

Pe partea de asistență juridică, Global Finance a lucrat cu avocații RTPR Allen & Overy, printre care s-au numărat Mihai Ristici, Partener în cadrul firmei, Alina Stăvaru – Counsel, Laurențiu Tisescu și Bianca Eremia, Asociați și Evelin Grigore, Junior Associate.

De cealaltă parte, Logo a lucrat cu firma turcă de avocatură Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı, iar la nivel de asistență juridică locală a apelat la serviciile avocaților Eversheds Lina & Guia.

Cu această tranzacție, Global Finance și-a făcut exitul din afacerea de IT TotalSoft la 11 ani după ce a cumpărat un pachet de 88%.

Fondul elen de investiții a dezinvestit portofoliul de participații deținut în companii locale, după ce a vândut în vara anului trecut și pachetul de acțiuni din Green Group în cadrul unei tranzacții mai largi realizate de către Abris Capital Partners.

Liviu Drăgan, fondator al TotalSoft și unul dintre vânzătorii companiei în tranzacția încheiată, și-a păstrat poziția de conducere, ca și alți membri ai echipei de management.

Vânzările pe piețele internaționale au avut o pondere de 23% în vânzările totale ale TotalSoft din 2015.  TotalSoft a înregistrat, în 2015, venituri de 21,3 mil. Euro, iar pentru primul semestru al anului 2016 a raportat venituri de 10,65 mil. Euro. Câștigurile obținute înaintea plății dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării (EBITDA) au fost în primele șase luni ale anului 2016 de 1,97 mil. Euro.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Nicolae Kovacs, CEO Agista, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Nicolae Kovacs, CEO Agista, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. An entrepreneur with extensive experience in private equity and M&A, Nick already has over 15 years of experience in deal making, banking and real estate, including 7 years in investment Funds. Passionate ab  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Cristian Munteanu, Founder & Managing Partner Early Game Ventures, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023

  Cristian Munteanu, Founder and Managing Partner Early Game Ventures, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2023. Early Game Ventures is  the most active venture capital firm in Romania. Cristian is an investor with experience as a tech ent  Citeşte articolul integral