MIRSANU.RO

publicat la: 24.01.2017  23:59

Logo împrumută 13,075 mil. Euro de la Garanti Bank International pentru finanțarea achiziției TotalSoft. Împrumutul este acordat pe o perioadă de 7 ani

 

Logo Software Investment SA, subsidiara companiei turcești Logo, a semnat, săptămâna trecută, un acord de credit în valoare de 13,075 mil.Euro, cu Garanti Bank International pentru finanțarea achiziției TotalSoft, potrivit unui anunț al companiei pe bursa din Istanbul.

Împrumutul are o maturitate de 7 ani, precizează sursa citată.

Pe 2 septembrie 2016, compania turcească Logo a anunțat că a cumpărat 100% din acțiunile TotalSoft pentru un preț total de 30,246 mil. Euro. Cumpărătorul a precizat atunci că achiziția a fost finanțată în proporție de 57% în numerar, iar restul de 43% prin credit bancar. Tranzacția a fost anunțată în premieră pe 1 septembrie 2016 de către jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Logo Software Investment este cumpărătorul acțiunilor TotalSoft în baza acordului încheiat cu Ferabosco Investments Limited și fondul de investiții South Eastern Europe Fund LP, administrat de către Global Finance.

Anterior tranzacției, acționarii TotalSoft erau Global Finance, care a vândut un pachet de 90,5% din acțiuni către compania turcă Logo Yazilim, Liviu Drăgan ( o participație de circa 10%) și Florin Manea ( un pachet de peste 1%).

TotalSoft a fost cumpărată la un multiplu de 8,6 x EBITDA raportat la rezultatul înregistrat în 2015, respectiv la aproximativ 7 x EBITDA față de rezultatul estimat pentru 2016.

Procesul de vânzare al TotalSoft a fost pornit în 2015 de către banca de investiții britanică Clearwater, mandatată să se ocupe de tranzacția de exit a fondului elen de investiții Global Finance.

Din echipa Global Finance dedicată tranzacției de exit din Total Soft a făcut parte George Kourtis, Partener Global Finance. Vânzătorul a lucrat cu o echipă de bancheri de investiții de la Clearwater condusă de către Carl Houghton, Partener și șeful departamentului de TMT (Tehnologie, Media și Telecomunicații), susținut de către Karen Edwards – Director, Emma Rodgers – Director TMT Intelligence și Richard Ellis, Senior Associate în cadrul firmei.

Pe partea de asistență juridică, Global Finance a lucrat cu avocații RTPR Allen & Overy, printre care s-au numărat Mihai Ristici, Partener în cadrul firmei, Alina Stăvaru – Counsel, Laurențiu Tisescu și Bianca Eremia, Asociați și Evelin Grigore, Junior Associate.

De cealaltă parte, Logo a lucrat cu firma turcă de avocatură Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı, iar la nivel de asistență juridică locală a apelat la serviciile avocaților Eversheds Lina & Guia.

Cu această tranzacție, Global Finance și-a făcut exitul din afacerea de IT TotalSoft la 11 ani după ce a cumpărat un pachet de 88%.

Fondul elen de investiții a dezinvestit portofoliul de participații deținut în companii locale, după ce a vândut în vara anului trecut și pachetul de acțiuni din Green Group în cadrul unei tranzacții mai largi realizate de către Abris Capital Partners.

Liviu Drăgan, fondator al TotalSoft și unul dintre vânzătorii companiei în tranzacția încheiată, și-a păstrat poziția de conducere, ca și alți membri ai echipei de management.

Vânzările pe piețele internaționale au avut o pondere de 23% în vânzările totale ale TotalSoft din 2015.  TotalSoft a înregistrat, în 2015, venituri de 21,3 mil. Euro, iar pentru primul semestru al anului 2016 a raportat venituri de 10,65 mil. Euro. Câștigurile obținute înaintea plății dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării (EBITDA) au fost în primele șase luni ale anului 2016 de 1,97 mil. Euro.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Analize

Ioana Filipescu, Deloitte: Piața totală de fuziuni și achiziții din România a scăzut ușor în 2018 în jurul a 4 mld. Euro, dar rămâne robustă. În premieră, pe radarul marilor tranzacții apar antreprenorii români cu două achiziții estimate la peste 100 mil. Euro după intrarea fraților Pavăl de la Dedeman în proiectul imobiliar The Bridge și în acționariatul producătorului de aluminiu Alro Slatina

  Piața totală de fuziuni și achiziții din România s-a situat în 2018 între 3,8 mld. Euro și 4,3 mld. Euro, în ușoară scădere față de anul anterior, potrivit estimărilor firmei de consultanță Deloitte. Pentru prima oară însă, antreprenorii români au intrat pe lista celor mai ma  Citeşte articolul integral

Comunicate

APAPR: Propunerile Guvernului pentru Pilonul II aruncă România în haos. Populația, economia și investitorii, grav afectați de noile măsuri propuse prin OUG

    București, 19 decembrie. Măsurile propuse de proiectul de OUG pentru Pilonul II de pensii private desființează de facto acest sistem de economisire a populației pentru vârsta pensionării, cu efecte devastatoare asupra veniturilor viitoare ale românilor, asupra pie  Citeşte articolul integral