MIRSANU.RO

publicat la: 29.08.2017  23:11

Compania americană AVX cumpără fabrica de componente electronice pentru industria auto de la Timișoara a grupului britanic TT Electronics. Producătorul local cu venituri de 40 mil. Euro are o pondere de 15% în cadrul afacerii vândute la nivel internațional pentru circa 130 mil. Euro în numerar

 

Compania americană AVX, listată pe bursa Nasdaq, cumpără fabrica de componente electronice pentru industria auto de la Timișoara, deținută de către grupul britanic TT Electronics.

Preluarea pachetului de 100% din acțiunile TT Electronics Sensing and Controls SRL de către firma americană are loc în cadrul unei tranzacții mai largi la nivel internațional, prin care AVX urmează să plătească 118,8 mil. Lire sterline (aproape 130 mil. Euro) în numerar pentru achiziția diviziei de senzori și echipamente de control în domeniul transportului a grupului TT Electronics.

Vânzarea diviziei TT Electronics a fost realizată la un multiplu de 11,1 față de câștigul obținut înaintea plății dobânzilor și taxelor (EBIT), înregistrat în 2016, potrivit datelor făcute publice.

Tranzacția, semnată pe 19 iulie, este așteptată să se finalizeze în ultimul trimestru al anului, până la 31 decembrie 2017.

Fabrica de la Timișoara vândută de către grupul britanic a raportat pentru 2016 o pierdere netă de 2,2 mil. Lei (0,5 mil. Euro), 398 de angajați și venituri de 180 mil. Lei (40 mil. Euro), care are astfel o pondere de peste 15% în ansamblul veniturilor de 237,4 mil. Lire sterline (circa 256 mil. Euro) raportate la nivelul întregii divizii cumpărate de către americani.

Valoarea nominală a pachetului integral de acțiuni al TT Electronics Sensing and Controls SRL este de 14,29 mil. Lei.

Avocații RTPR Allen & Overy lucrează în această tranzacție cu compania britanică TT Electronics, potrivit informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Grupul britanic TT Electronics mai activează în România și prin intermediul unei alte companii, TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL, care face parte însă din structurile unei alte divizii, ce a fost redenumită în cadrul reorganizării operațiunilor ca urmare a tranzacției încheiate cu partea americană.

TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL Timișoara, al cărei obiect de activitate este fabricarea de subansamble electronice (module), a înregistrat anul trecut o pierdere de 0,9 mil. Lei (circa 0,2 mil. Euro) la o cifră de afaceri de 41,4 mil. Lei (9,2 mil. Lei) și 126 de angajați.

În total, tranzacția vizează facilități de producție, de cercetare și dezvoltare și structuri de vânzări din nouă țări, respectiv Austria, China, Germania, India, Mexic, România, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA, care numără în total aproximativ 1.600 de oameni la 31 decembrie 2016, din care personalul fabricii de la Timișoara are o pondere de circa un sfert.

Tranzacția este condiționată de obținerea avizelor antitrust, precum și de o serie de termeni ai înțelegerii, printre care și condiția ca datoria intragrup a diviziei vândute către TT Electronics să nu depășească 65 mil. Euro la data finalizării tranzacției.

După finalizarea tranzacției, grupul britanic va folosi fondurile încasate din tranzacție (estimate la 100,7 mil. Lire sterline după plata taxelor și a altor costuri) pentru a rambursa creditele bancare existente, iar restul banilor vor fi direcționați către investiții pentru creștere organică, dividende către acționari sau achiziții.

TT Electronics are o valoare de piață de 357,25 mil. Lire sterline (385,6 mil. Euro) pe bursa de la Londra, venituri de 569,9 mil. Lire sterline (circa 615 mil. Euro).

Cumpărătorul, AVX Corporation este producător și furnizor global de componente electronice, listat pe bursa americană Nasdaq cu o valoare de piață de 2,88 mld. Dolari. Vânzările în trimestrul încheiat la 30 iunie au fost de 331,3 mil. Dolari la un profit net de 31,5 mil. Dolari.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Raiffeisen Bank SA a atras printr-o emisiune de obligatiuni ‘’verzi’’ 400 mil. Lei pe 5 ani la un cupon de peste 3% pe an

  Raiffeisen Bank SA, subsidiara locala a grupului bancar austriac Raiffeisen si una dintre bancile din top 6 dupa active din Romania, a anuntat pe 7 mai 2021 ca a plasat o emisiune de obligatiuni de 400,575 mil. Lei in conditiile in care emisiunea a fost suprasubscrisa de 1,6 ori la o cerere de 650 m  Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul brazilian BRF si-a facut exitul din Romania dupa vanzarea afacerii sale locale catre grupul Aaylex pentru un pret de 20 mil. euro

  Grupul brazilian BRF, una dintre cele mai mari companii globale din industria alimentara, a anuntat pe 4 mai 2021 finalizarea exitului sau de pe piata din Romania prin vanzarea pachetului sau de 100% din actiunile Banvit Foods SRL catre grupul Aaylex, jucator de top pe piata locala a carnii de pui.   Citeşte articolul integral