MIRSANU.RO

publicat la: 18.12.2014  18:20

Casa de comerț Nidera a cumpărat un terminal de cereale în portul Constanța

 

Casa de comerț olandeză Nidera, al cărei pachet majoritar este deținut de firma chineză de stat Cofco, a anunțat astăzi că a cumpărat un terminal de cereale în portul Constanța al firmei United Shipping Agency.

Nidera a preluat pachetul integral de acțiuni al operatorului portuar din Constanța pentru a-și securiza accesul la portul strategic de la Marea Neagră.  Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Terminalul completează portofoliul casei de comerț care are deja silozuri de cereale în România și alte două în plan, iar achiziția întărește capacitățile de export și optimizează resursele logistice ale olandezilor. Reprezentanții Nidera precizează că terminalul cumpărat este cunoscut ca fiind cel mai eficient dintre cele existente în portul Constanța.

”Această achiziție se potrivește perfect cu strategia noastră de creștere. Este o mare oportunitate pentru Nidera să stabilească și să susțină o poziție de lider în originarea și distribuția mărfurilor agricole în Europa Centrală și de Est”, a spus Marc Kwakkelstein, vicepreședinte executiv al Nidera pentru Europa.

United Shipping Agency este o companie înființată în 1993 și este controlată de către Cătălin Trandafir și Mihai Felescu, conform ultimelor informații disponibile.

Terminalul din portul Constanța are o capacitate de trei milioane de tone de cereale pe an. Operatorul portuar dispune de facilități de încărcare pentru camioane mari, trenuri și barje, putând asigura chiar și încărcarea a două vase de transport de capacitate mare de tip Panamax în același timp.

Printre clienții operatorului portuar se numără case de comerț și companii internaționale precum Nidera, Glencore, Louis Dreyfus Commodities, Granit Negoce, Groupe Soufflet, precum și firme locale precum Agro Chirnogi sau Agricover.

United Shipping Agency a raportat pentru anul trecut un profit net de 19,26 mil. lei (4,36 mil. euro) la o cifră de afaceri de 64,54 mil. lei (14,6 mil. euro) și un personal format din 246 de angajați.

De cealaltă parte, Nidera are o cifră de afaceri anuală de peste 17 mld. dolari. Fondată în 1920, casa de comerț își are acronimul de la țările în care făcea la început afaceri – Olanda (Netherlands), India, Germania (Deutschland), Anglia (England), Rusia și Argentina. La ora actuală, are operațiuni de import – export în 21 de state și distribuie produse către peste 60 de piețe din lume. În acest an, pachetul majoritar a Nidera a fost preluat de compania chineză Cofco.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Investitorul ceh APS Holding a platit un pret in jurul a 10 mil. Euro pentru achizitia IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank. Inainte de finalizarea tranzactiei, grecii au redus capitalul social al companiei vandute cu 110 mil. Euro, din care 15 mil. Euro au fost retrase in conturile proprii ale bancii – mama

  Investitorul ceh APS Holding a platit un pret de achizitie in jurul a 10 mil. Euro pentru preluarea companiei IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. APS H  Citeşte articolul integral

Analize

Roland Berger: Majoritatea fondurilor de private equity active in Romania se asteapta sa creasca in 2025 numarul de tranzactii M&A fata de 2024. Pe lista de prioritati sunt achizitia de noi companii si dezvoltarea firmelor din portofoliu, iar IT-ul si serviciile medicale marcheaza preferintele pentru investitii noi pe fondul unui sentiment dominant privind o stagnare sau chiar o scadere a economiei locale

  Marile prioritati ale fondurilor de private equity din Romania sunt in 2025 achizitia de noi companii si dezvoltarea companiilor din propriile portofolii aflate sub administrare, dupa ce in 2024 una dintre preocuparile majore ale sectorului local de profil a fost strangerea de capital de la investit  Citeşte articolul integral