MIRSANU.RO

publicat la: 11.10.2023  15:21

bpv Grigorescu Stefanica a consiliat start-up-ul Creatopy la atragerea unei runde de finantare A de 10 mil. USD

 

Casa de avocatura bpv Grigorescu Stefanica a anuntat pe 10 octombrie 2023 ca a oferit servicii de consultanta start-up-ului Creatopy si fondatorului acestuia pentru atragerea unei runde de investitii de serie A in valoare de 10 mil. USD.

Este prima runda de investitii a companiei fondate in urma cu 2 ani, iar investitia a fost condusa de catre fondurile de investitii cu capital de rosc 3VC si Point Nine.

Este cea mai mare prima runda initiata de un start-up pornit din Romania, sustin avocatii Creatopy.

Investiția va fi folosita de catre Creatopy pentru a ajunge la mai mulți clienti si pentru a aduce noi capabilitati de inteligenta artificiala in produs, in domenii precum copywriting, editare de imagini și fluxuri de lucru. Peste 5.000 de branduri si agenții globale folosesc deja platforma pentru a-si crea, personaliza, automatiza si scala productia de reclame si conținut vizual.

Implicarea casei de avocatura bpv Grigorescu Stefanica in aceasta runda de investitie a inclus consilierea companiei si a fondatorilor sai  privind diverse aspecte juridice si fiscale legate de structurarea, documentarea si implementarea tranzactiei. Din echipa au facut parte Catalin Grigorescu, avocat asociat si lider al practicii de tranzactii in tehnologie, Anamaria Rotariu si Sergiu Oprean, avocati colaboratori in aceeasi practica, Laura Popa, avocat colaborator senior in cadrul practicii de dreptul muncii si beneficii ocupationale, precum si alti profesionisti din cadrul casei de avocatura. 

“Il cunosc pe Catalin si lucrez cu el si echipa sa de multi ani si si-au dovedit valoarea in mod repetat. Impreuna cu partenerii sai din SUA ne-au indrumat cu siguranta prin aspectele juridice si fiscale ale acestei tranzactii si ne-au oferit informatii si perspective de business valoroase. Sunt parteneri exceptionali pentru orice fondator si orice companie care urmareste sa devina un actor global.”, a declarat Dan Oros, CEO Creatopy.

“Romania este din ce in ce mai recunoscuta ca fiind foarte activa pe piata europeana a inteligentei artificiale. Multe dintre start-up-urile locale din domeniu s-au dezvoltat prin contributia incubatoarelor si acceleratoarelor de business nationale si internaționale, precum si prin investitii early-stage, dar nu multe au reusit performanta Creatopy de a creste independent pana la nivelul de serie A. Dintr-o perspectiva de industrie, investitia atrasa de Creatopy arata ca exista interes major pentru automatizarea fluxurilor creative cu solutii care sa il ajute pe client sa pastreze controlul asupra identitatii de brand. Aceasta runda este una dintre cele mai mari de anul acesta precum si o premiera prin faptul ca o companie cu origini îin Romania reuseste sa se dezvolte bootstrapped pana la o runda de serie A. Suntem recunoscatori fondatorilor companiei pentru increderea acordata si le dorim sa puna in aplicare cu succes planul de a deveni o companie globala de top, care sa defineasca o noua categorie de produs.”, afirma Catalin Grigorescu, managing partner bpv GRIGORESCU STEFANICA. 

Din portofoliul recent de tranzactii al firmei de avocatura fac parte proiecte precum asistenta pentru Softelligence si actionarii acesteia la preluarea acesteia de catre companie americana Encora (mai 2023), asistenta pentru Ziegler Group la achizitia HS Timber Productions din Sebes (aprilie 2023), asistenta pentru VERIDION (anterior Soleadify) si fondarorii acesteia, respectiv fondul de investitii cu capital de risc LAUNCHHUB Ventures si alti participanti la o runda de finantare de 6 mil. USD (februarie 2023) sau asistenta pentru compania de IT&C INCRYS privind achizitia unei alte firme de profil USOURCE (ianuarie 2023).


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral