MIRSANU.RO

publicat la: 10.05.2022  12:54

BERD si IFC investesc pana la 55 mil. euro in noul fond de investitii ridicat de vanzatorul retelei de centre de fitness World Class. Resource Partners Eastern European Equity Partners III are ca tinta sa stranga un capital privat de 200 mil. euro pentru achizitii in companii predominant in Polonia si Romania

 

International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii din grupul Bancii Mondiale, va discuta pe 15 iunie aprobarea unei investitii de capital de pana la 15 mil. euro in noul fond de investitii ridicat de Resource Partners pentru achizitii in companii de pe pietele Europei Centrale si de Est.

Intr-o miscare similara, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat deja pe 9 martie alocarea unui capital de 40 mil. euro pentru fondul de investitii administrat de Resource Partners, care a semnat in aprilie tranzactia de exit din World Class, liderul pietei de centre de fitness din Romania.

Resource Eastern European Equity Partners III are ca tinta sa stranga de la investitori de capital privat 200 mil. euro, pe care sa ii investeasca apoi in companii mici si mijlocii din sectorul de consum din regiune, predominant in Polonia si Romania, care sunt cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est.

Strategia de investitii a managerului de capital privat regional vizeaza achizitia de pachete de actiuni de control sau de pachete minoritare de actiuni in companiile vizate.

Ultimii ani au marcat un varf al capitalului atras de la investitori in industria de private equity, ceea ce s-a resimtit si pe piata de fuziuni si achizitii din Romania. Astfel, in ultimii ani, Mid Europa Partners, CEE Equity Partners, Enterprise Investors, Innova Capital, Abris Capital Partners, Accesion Capital Partners (fostul Mezzanine Management) au strans noi fonduri de investitii, dar au intrat pe piata locala si manageri noi cu interese regionale de investitii precum BlackPeak Capital si Sarmis Capital. Pe langa acestia, pe tichete de tranzactii mai mici managerii regionali de private equity se intersecteaza cu tinerele fonduri de investitii cu focus numai in Romania precum Black Sea Fund si Morphosis Capital.

Resource Partners, un manager regional care a strans sub administrare un capital privat de peste 400 mil. euro, a fost fondat in 2009 de catre fosti manageri din echipa fondului de investitii global Carlyle care se ocupau de portofoliul din Europa Centrala si de Est.

Pe 15 aprilie 2022, Resource Partnes a anuntat tranzactia prin care isi face exitul complet din World Class Romania, lider pe piata locala a centrelor de fitness, prin vanzarea afacerii catre Vectr Fitness, parte a conglomeratului African Industries Group, controlat de fratii Raj si Alok Gupta, care au in portofoliul lor din Romania si afaceri din agricultura si imobiliare.

Echipa de management condusa de catre Kent Orrgren va continua sa conduca World Class Romania si va ramane ca actionar minoritar in companie.

Resource Partners a preluat World Class Romania in 2014 si a extins reteaua sa de peste 4 ori in cei 8 ani printr-o strategie care a combinat tranzactiile de tip M&A in cadrul careia a facut 7 achizitii de operatori de profil cu cresterea organica.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Raiffeisen isi imparte cu BCR expunerea la imprumutul de 325 mil. euro acordat Romgaz pentru achizitia participatiei Exxon Mobil in Marea Neagra

  Producatorul de gaze Romgaz Medias, companie listata aflata sub controlul statului roman, a anuntat pe 28 iunie 2022 modificarea contractului de credit incheiat cu Raiffeisen in martie prin cooptarea BCR ca si creditor in cazul imprumutului luat pentru achizitia participatiei de 50% din proiectul Ne  Citeşte articolul integral

Bancheri

Prima finantare albastra a IFC de 100 mil. euro pentru Banca Transilvania. Imprumutul vizeaza folosirea sustenabila a apei in Romania

  Prima finantare din Europa Centrala si de Est pentru imprumuturi blue va sprijini proiectele de economie blue din Romania. Imprumutul de 100 de milioane de euro a fost acordat de IFC Bancii Transilvania. Romania trebuie sa investeasca aproximativ 15 miliarde de euro pana in 2027 pentru a se c  Citeşte articolul integral