MIRSANU.RO

publicat la: 05.08.2022  07:07

BERD se pregateste sa imprumute 30 mil. euro catre Premier Energy SRL pentru a acoperi cresterea pretului de gaze provocata de razboiul din Ucraina

 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentioneaza sa aprobe pe 5 august 2022 o facilitate de credit revolving senioare garantata de pana la 30 mil. euro pentru Premier Energy SRL pentru finantarea capitalului de lucru, potrivit informatiilor disponiible pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Nevoia de finantare este generata de cresterea valorii contractelor de achizitie de gaze, ca urmare a scumpirii accelerate a gazului pe fondul razboiului din Ucraina.

Facilitatea de imprumut de la BERD ajuta la atingerea obligatiei de stocare de 30% in depozitele de gaze pentru iarna urmatoare.

Acest imprumut vine sa acopere golul de finantare creat ca urmare a conditiilor adverse de pe piata, potrivit reprezentantilor BERD.

Premier Energy SRL are in portofoliu o retea privata de distributie de gaze si este o casa de comert cu gaze, care detine infrastructuri de gaze si electricitate in Romania si in Moldova.

Premier Energy SRL a raportat pentru 2021 o cifra de afaceri de 971 mil. RON si un profit net de 132 mil. RON la un personal format din circa 426 de angajati.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Pieţe de capital

Raiffeisen Bank plaseaza prima emisiune de obligatiuni sustemabile in lei dupa ce a atras 500 mil. RON pe 5 ani la un cupon anual de 8,92%

 

Raiffeisen Bank, una din bancile de top 5 din Romania dupa active, a anuntat pe 11 august 2022 ca a plasat prima emisiune de obligatiuni sustenabile in lei, continuand astfel strategia de a atrage lichiditati de la investitori prin emiterea de instrumente cu venit fix.

  Citeşte articolul integral


Fuziuni Şi Achiziții

Green Group intra pe piata din Lituania cu o achizitie M&A. Liderul pietei locale de reciclare controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners anunta investitii de pana la 200 mil. euro pentru achizitii add-on si investitii pentru a-si intari pozitia de varf in Europa Centrala si de Est

 

Green Group, grup de companii de pe piata de reciclare aflat in portofoliul managerului regional de private equity Abris Capital Partners, a anuntat pe 8 august 2022 achizitia UAB Ecso, o companie lituaniana de reciclare a polietilenei de joasa densitate (LDPE).

Gree  Citeşte articolul integral