Agricover

publicat la: 19.07.2021  12:52

BEI pune la dispozitia IMM-urilor agricole 7,5 milioane EUR fonduri noi prin Agricover Credit IFN Romania

 

 

19 iulie 2021 Bucuresti – Fermierii mici si mijlocii din Romania vor beneficia de acces imbunatatit la finantare datorita noilor fonduri acordate prin intermediul Agricover Credit IFN de catre Banca Europeana de Investitii (BEI), pe baza acordului formalizat în 2020 pentru suma totală a imprumutului de 15 milioane EUR, aprobata initial.

Aceste fonduri sunt puse la dispoziția Agricover Credit IFN, in plus fata de prima transa de 7,5 milioane EUR accesata deja in 2020. Finantarea BEI este garantata de Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS).

Agricover Credit IFN finanteaza sectorul agricol colaborand cu mai mult de 15% dintre fermierii profesionisti din Romania. Agricover Credit IFN este o filiala a Agricover Holding S.A., care ofera servicii financiare personalizate fermierilor printr-un model de afaceri integrat axat pe acoperirea nevoilor esentiale de afaceri ale fermierilor.

Aceasta a doua transa de noi fonduri va permite Agricover Credit IFN sa ofere sprijin pentru imprumuturi fermierilor mijlocii si mici, extinzandu-si finantarea pentru a facilita cresterea durabila a agriculturii si a afacerilor agricole.

Vicepresedintele BEI Christian Kettel-Thomsen a comentat in cadrul ceremoniei din 15 iulie care a avut loc la Bucuresti: 

„Deblocarea investitiilor in sectorul agricol este cruciala pentru a permite agroindustriei sa creasca, sa valorifice noi oportunitati de afaceri si sa creeze locuri de munca. Banca Europeana de Investitii este incantata sa consolideze cooperarea cu partenerul nostru romanesc specializat si dedicat finantarii fermierilor, Agricover Credit IFN, prin noua finantare de 7,5 milioane EUR convenita astazi la Bucuresti. ”

„Aceasta a doua transa de finantare din partea BEI consolideaza pozitia Agricover Credit IFN de partener strategic pentru fermierii romani, oferind sprijin financiar specializat pentru toate nevoile lor de dezvoltare. Pe langa finantarea fermierilor mari, sustinem fermierii mici si mijlocii care au nevoie de ajutor financiar pentru a-si dezvolta activitatile agricole intr-un mod durabil. Multumim BEI pentru increderea in marele potential al agro-business-ului romanesc si pentru sustinerea modelului nostru operational de succes”, a declarat CEO Agricover Credit IFN, Robert Rekkers.

 

Informatii generale

Banca Europeana de Investitii (BEI) este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene detinuta de statele sale membre. Ofera finantare pe termen lung pentru investitii solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.

Agricover Holding S.A. este o societate de tip holding care detine trei entitati ale grupului, respectiv Agricover S.A. (specializata in distributia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN S.A. (institutia financiara nebancara specializata in finantarea fermierilor) si Agricover Technology S.R.L. (prin care Grupul intentioneaza, incepand cu 2022, sa ofere fermierilor acces la cele mai noi inovatii in agricultura mondiala si, practic, sa le faciliteze acestora o transformare a modului in care isi desfasoară activitatea prin intermediul accesarii tehnologiilor digitale).

Inca de la infiintare, Grupul Agricover si-a propus sa deserveasca fermierii romani si sa le ofere solutii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel incat acestia sa isi poata consolida in mod sistematic si sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante si la solutii de finantare adaptate specificului sectorului agricol. 


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Profil

Marian Dinu

    Organizatie: DLA Piper Domeniu: Avocatura de afaceri Functie: Country Managing Partner DLA Piper Romania Arii-cheie de practica: Fuziuni si achizitii (M&A), oferte de actiuni si obligtțiuni, concurenta/antitr  Citeşte articolul integral

post_image
Profil

Cristina Daianu

  Organizație: Dentons Domeniu: Avocatura de afaceri Poziție în cadrul organizației: Partener in cadrul biroului Dentons din Bucuresti Rol: Coordonator al practicii Venture Technology și al practicii locale de limbă ger  Citeşte articolul integral