MIRSANU.RO

publicat la: 26.05.2015  22:23

Fostul nr. 2 din Mușat & Asociații este șef peste 9.000 de avocați până în 2019. Avocatul specializat în litigii Ion Dragne ajunge după două decenii de carieră noul Decan al baroului București

Ion Dragne, noul decan al Baroului București. Sursă foto: Dragne & Asociații.
 

Baroul București a confirmat astăzi alegerea avocatului specializat în litigii Ion Dragne în funcția de Decan al Baroului București pentru un mandat de patru ani. Ion Dragne îl înlocuiește pe Ilie Iordăchescu, care a candidat pentru un nou mandat, dar s-a clasat al treilea cu 411 voturi, în urma lui Octavian Stoica, cu 483 de voturi.

Dragne, cu o carieră de două decenii în avocatură, a fost prodecan al baroului București din 2007 încoace și conduce firma Dragne & Asociații pe care a fondat-o în 2010.

”Se validează rezultatele alegerilor Adunării Generale Elective a Baroului București pentru demnitatea de Decan, din data de 24 mai 2015 astfel: Domnul avocat Ion Dragne este ales Decan al Baroului București pentru un mandat de 4 ani, cu 1.193 de voturi”, se arată în hotărârea făcută publică azi de către Barou.

În total, pentru funcția de Decan al Baroului București au candidat 16 avocați, printre cele mai cunoscute nume numărându-se Daniel Fenechiu, cunoscut în mediul politic ca unul dintre liderii PPDD, și Marius Coltuc, un avocat vizibil mai ales ca urmare a dosarelor din justiție dintre bănci și clienții care se consideră păgubiți de acestea ca urmare a unor abuzuri intervenite în derularea contractelor de credit.

Dragne a fost la un moment dat nr. 2 în firma de avocatură Mușat & Asociații, una dintre primele apărute și printre cele mai mari de pe piața serviciilor de consultanță juridică de afaceri. Dragne a lucrat la Mușat & Asociații în perioada 2004 – 2010, unde în ultimii doi ani a coordonat departamentul de litigii și arbitraj.

În 2010, a plecat de la Mușat & Asociații și a fondat propria firmă Dragne & Asociații, unde ocupă poziția de Managing Partner.

A absolvit Facultatea de Drept din București în 1992 ca șef de promoție, iar în 2001 și-a dat doctoratul în drept administrativ. În paralel cu avocatura, în 1992 a început și o carieră didactică, fiind pe rând preparator universitar de drept administrativ până în 1995 la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, iar apoi asistent universitar de Drept Procesual Civil al Facultății de Drept din București în perioada 1995 – 1997, iar din 2001, este lector universitar.

Limbile sale de lucru sunt româna și engleza. Din 2011 face parte și din conducerea Uniunii Naționale a Barourilor din România, fiind membru al Consiliului UNBR.

Baroul București numără aproximativ 9.000 de avocați, ceea ce înseamnă cam jumătate din numărul total de avocați din România, conform datelor prezentate pe site-ul Baroului București.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Nacu, Senior Country Officer at International Finance Corporation, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Cristian Nacu,  Senior Country Officer of International Finance Corporation, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Romanian born and educated, with more than 25 years of experience in private equity, investment banking and privatization, Cristian Nacu is one of the most experienc  Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Early Game Ventures raporteaza un IRR de 45% dupa primele sale 4 exituri din portofoliul primului sau fond de capital de risc. Primul exit al EGV din 2024: CODA Intelligence, preluata de catre furnizorul global PDQ

  Early Game Ventures, unul dintre cei mai importanti manageri de capital de risc din Romania, a anuntat pe 10 aprilie 2024 primul sau exit din acest an, dupa vanzarea companiei de portofoliu CODA Intelligence catre furnizorul global PDQ, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii  Citeşte articolul integral