MIRSANU.RO

publicat la: 01.10.2015  01:54

Avocatul Bogdan Stoica își pune numele pe sigla Popovici Nițu & Asociații după 15 ani de la intrarea în firmă

Sursă foto: Popovici Nițu Stoica & Asociații.
 

Popovici Nițu & Asociații, una dintre cele mai mari firme de avocatură locale, a anunțat că de la 1 octombrie își schimbă numele în Popovici Nițu Stoica & Asociații, după avansarea lui Bogdan Stoica în poziția de avocat asociat titular. Implicit, se schimbă și numele entității juridice afiliate care se ocupă de consultanță fiscală, care operează de acum încolo ca Popovici Nițu Stoica & Asociații Tax SRL.

Bogdan Stoica, șeful practicii de fuziuni și achiziții, va fi și Deputy Managing Partner la Popovici Nițu Stoica & Asociații, la 15 ani după intrarea sa în baroul București și în rândurile firmei fondate de către Ernest Popovici, unul dintre cei mai respectați avocați români.

”Este un pas firesc în strategia de dezvoltare a firmei. Creștem din interior, organic, într-un parteneriat bazat pe performanță și coeziune, democratic și transparent”, a spus Florian Nițu, managing partner al casei de avocatură.

Popovici Nițu & Asociații a fost fondată în urmă cu 20 de ani și a ajuns acum la o echipă de 80 avocați și counsel, inclusiv 10 parteneri.

”În cei 15 ani de când lucrăm împreună, Bogdan a contribuit semnificativ la expansiunea firmei. Prin cooptarea lui ca asociat titular reconfirmăm unul din principiile noastre fundamentale potrivit căruia fiecare avocat are o posibilitate reală de creștere inclusiv aceea de a deveni name partner, dacă rezultatele sunt pe masură”, afirmă Ernest Popovici, Senior Partner al firmei.

Bogdan Stoica s-a specializat ca avocat în fuziuni și achiziții, piețe de capital, servicii medicale și farma, respectiv drept corporativ și comercial. Limbile sale de lucru sunt româna, engleza și franceza.

Are experiență în tranzacții de tip fuziuni și achiziții, privatizări, integrare postachiziție, restructurări de companii locale și a lucrat în diferite dosare pentru clienți ca Adeo Groupe, Alpha Group, AirFrance KLM, Ameropa, ArcelorMittal, Asseco, Auchan, Autogrill, Banca Ifis, Emirates, BNP Paribas, Bozlu Group, Dexia, IDB Group, Immochan, Medlife, Orange, Rabo Farm, Tate & Lyle, Tereos sau Xella.

Grupul de firme controlat de familia francezului Gerard Mulliez a fost în 2014 unul dintre cei mai activi investitori străini în România, cu achiziții estimate la peste 300 mil. euro și derulate fie prin grupul Auchan, fie prin Adeo care a preluat lanțul de magazine locale de bricolaj Baumax.

Bogdan Stoica este cotat de către ghidul juridic global al Chambers and Partners în eșalonul al treilea valoric în practica de fuziuni și achiziții, iar în clasamentul IFLR 1000 este apreciat ca și lider de practică în fuziuni și achiziții, respectiv finanțe și bănci. La ambele practici, este menționat și în directorul juridic internațional Legal 500.

Pe piața avocaturii de afaceri, Popovici Nițu Stoica & Asociații se apropie ca talie de marile firme locale NNDKP, Țuca Zbârcea & Asociații și Mușat & Asociații. Un alt pol în creștere este cel al firmelor internaționale, reprezentat mai ales de firmele londoneze Clifford Chance, Allen & Overy, CMS Cameron McKenna și de firme cu profil regional cum este cazul austriecilor de la Schoenherr.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

post_image
Comunicate

O nouă structură integrată la conducerea Farmexim și HelpNet

  București, 14.12.2018 - Distribuitorul de produse farmaceutice Farmexim S.A. și rețeaua națională de farmacii Help Net Farma S.A. vor avea o structură integrată de conducere începând de la 1 februarie 2019. Noua echipă de conducere va consta din patru persoane cu competențe complementa  Citeşte articolul integral

Comunicate

Piața de capital din România în viziunea investitorilor instituționali: atractivă, receptivă și cu potențial

  • 85% dintre investitorii instituționali care au răspuns sondajului realizat de Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) ar recomanda investițiile la Bursa de Valori București (BVB) altor investitori • Companiile listate la BVB sunt receptive la întrebări  Citeşte articolul integral