MIRSANU.RO

publicat la: 21.10.2015  13:42

Wolf Theiss a lucrat cu germanii de la Pfisterer Holding AG la achiziţia unuia dintre cei mai mari furnizori globali de izolatori de înaltă tensiune

 

Firma austriacă de avocatură Wolf Theiss a anunțat că a acordat consultanţă companiei germane Pfisterer Holding AG la achiziţia firmei Lapp Insulators Holding GmbH în cadrul unei tranzacții internaționale, cu impact și pe piața românească.

Tranzacţia încheiată în data de 2 octombrie 2015 vizează preluarea pachetului integral la al treilea furnizor de izolatori de înaltă tensiune din lume, controlat de fondul de investiții Quadriga Capital.

Produsele din porțelan și compozit fabricate de aceasta sunt folosite în rețele de înaltă tensiune și feroviare, echipamente de comutare si alte echipamente electrice din peste 70 de țări. Achiziţia permite Pfisterer Holding AG să dobândeasca o poziţie importantă în cadrul acestui segment de piaţă.

Impactul tranzacției în România vizează preluarea Lapp Insulators SA, cu sediul în Turda, județul Cluj, companie cu o cifră de afaceri de 12,6 mil. euro în 2014.

Birourile Wolf Thiess din Bucureşti şi Varşovia au realizat procesul de due diligence pentru filiala poloneză şi cea românească a companiei Lapp Insulators din Jedlina (Polonia) şi Turda (România) și consultanţa în legătură cu anumite aspecte juridice guvernate de dreptul ceh şi ucrainean asociate tranzacţiei.

Consultanţa din perspectiva legislaţiei germane a fost asigurată de Heymann & Partner Rechtsanwälte GmbH. Pe lângă realizarea analizei de due diligence juridic în jurisdicţiile menţionate mai sus, Wolf Theiss a asistat clientul în legătură cu diferite aspecte ale negocierii contractului de vânzare-cumpărare şi din domeniul concurenţei.

Echipa Wolf Theiss Bucureşti, din care au făcut parte Diana Ștețiu și Rodica Stamate, a fost coordonată de către partenerii firmei, Ileana Glodeanu şi Bryan Jardine.

Marcin Aslanowicz a coordonat echipa Wolf Theiss din Varşovia, din care au făcut parte Karolina Lapiak şi Anna Dobosz. Alţi avocaţi Wolf Theiss implicaţi în proces au fost Taras Dumych, Sergii Zcheka şi Mykhailo Razuvaiev din Kiev şi Tomas Rychly şi Radek Kraus din Praga.

În România, Wolf Theiss și-a deschis biroul în 2005, iar echipa locală condusă de avocatul american Bryan Jardine numără aproximativ 30 de oameni.

Pe piața locală a avocaturii de afaceri, s-au conturat două grupuri puternice – pe de o parte, marile firme locale NNDKP, Țuca Zbârcea & Asociații, Mușat & Asociații, Popovici Nițu & Asociații, iar pe de altă parte plutonul rețelelor internaționale de avocați Clifford Chance, Allen & Overy, CMS Cameron McKenna sau DLA Piper.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Comunicate

BEI pune la dispozitia IMM-urilor agricole 7,5 milioane EUR fonduri noi prin Agricover Credit IFN Romania

    19 iulie 2021 Bucuresti - Fermierii mici si mijlocii din Romania vor beneficia de acces imbunatatit la finantare datorita noilor fonduri acordate prin intermediul Agricover Credit IFN de catre Banca Europeana de Investitii (BEI), pe baza acordului formalizat în 2020 pentru suma totală a   Citeşte articolul integral

Pieţe de capital

One United Properties intra pe bursa de la Bucuresti cu o capitalizare de piata de peste jumatate de miliard de euro la capatul unei tranzactii de listare de 52 mil. euro prin care si-a majorat capitalul cu 10%

 

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties s-a listat pe 12 iulie 2021 pe bursa de la Bucuresti, dupa incheierea unei tranzactii de majorare de capital cu 259 mil. lei (circa 52,6 mil. euro) pentru un pachet de circa 10% oferit investitorilor de pe piata de capital.

  Citeşte articolul integral