MIRSANU.RO

publicat la: 21.10.2015  13:42

Wolf Theiss a lucrat cu germanii de la Pfisterer Holding AG la achiziţia unuia dintre cei mai mari furnizori globali de izolatori de înaltă tensiune

 

Firma austriacă de avocatură Wolf Theiss a anunțat că a acordat consultanţă companiei germane Pfisterer Holding AG la achiziţia firmei Lapp Insulators Holding GmbH în cadrul unei tranzacții internaționale, cu impact și pe piața românească.

Tranzacţia încheiată în data de 2 octombrie 2015 vizează preluarea pachetului integral la al treilea furnizor de izolatori de înaltă tensiune din lume, controlat de fondul de investiții Quadriga Capital.

Produsele din porțelan și compozit fabricate de aceasta sunt folosite în rețele de înaltă tensiune și feroviare, echipamente de comutare si alte echipamente electrice din peste 70 de țări. Achiziţia permite Pfisterer Holding AG să dobândeasca o poziţie importantă în cadrul acestui segment de piaţă.

Impactul tranzacției în România vizează preluarea Lapp Insulators SA, cu sediul în Turda, județul Cluj, companie cu o cifră de afaceri de 12,6 mil. euro în 2014.

Birourile Wolf Thiess din Bucureşti şi Varşovia au realizat procesul de due diligence pentru filiala poloneză şi cea românească a companiei Lapp Insulators din Jedlina (Polonia) şi Turda (România) și consultanţa în legătură cu anumite aspecte juridice guvernate de dreptul ceh şi ucrainean asociate tranzacţiei.

Consultanţa din perspectiva legislaţiei germane a fost asigurată de Heymann & Partner Rechtsanwälte GmbH. Pe lângă realizarea analizei de due diligence juridic în jurisdicţiile menţionate mai sus, Wolf Theiss a asistat clientul în legătură cu diferite aspecte ale negocierii contractului de vânzare-cumpărare şi din domeniul concurenţei.

Echipa Wolf Theiss Bucureşti, din care au făcut parte Diana Ștețiu și Rodica Stamate, a fost coordonată de către partenerii firmei, Ileana Glodeanu şi Bryan Jardine.

Marcin Aslanowicz a coordonat echipa Wolf Theiss din Varşovia, din care au făcut parte Karolina Lapiak şi Anna Dobosz. Alţi avocaţi Wolf Theiss implicaţi în proces au fost Taras Dumych, Sergii Zcheka şi Mykhailo Razuvaiev din Kiev şi Tomas Rychly şi Radek Kraus din Praga.

În România, Wolf Theiss și-a deschis biroul în 2005, iar echipa locală condusă de avocatul american Bryan Jardine numără aproximativ 30 de oameni.

Pe piața locală a avocaturii de afaceri, s-au conturat două grupuri puternice – pe de o parte, marile firme locale NNDKP, Țuca Zbârcea & Asociații, Mușat & Asociații, Popovici Nițu & Asociații, iar pe de altă parte plutonul rețelelor internaționale de avocați Clifford Chance, Allen & Overy, CMS Cameron McKenna sau DLA Piper.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

One United Properties a luat un imprumut pe 11 ani de 50 mil. euro de la BSTDB pentru finantarea dezvoltarii cladirii „verzi” de birouri One Tower

  Compania imobiliara One United Properties a obtinut o finantare de 50 mil. euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) pentru acoperirea costurilor de dezvoltare a cladirii "verzi" de birouri One Tower, potrivit anunturilor facute de cele doua parti implicate in tranzactie. Finantarea  Citeşte articolul integral

Comunicate

Agricover Holding SA se finanteaza cu succes printr-o emisiune inaugurala de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in valoare de 40 mil. Euro

    Bucuresti, 1 februarie 2021 - Pentru a marca 20 de ani de la debutul operatiunilor pe piata agricola din România, Grupul Agricover a derulat prima emisiune de obligatiuni in valoare de 40 de milioane de euro, care va fi listata in perioada imediat urmatoare pe piata reglementata a Bursei   Citeşte articolul integral