MIRSANU.RO

publicat la: 08.11.2016  22:21

Alexander Milcev, partener EY și directorul departamentului de asistență fiscală și juridică, a asistat PPG în tranzacția cu Axxess Capital. Avocații Radu Diaconu și Cristina Rusu de la Radu și Asociații SPRL | EY Law au lucrat cu investitorul american la prima achiziție în România

 

Alexander Milcev, Partener și Directorul departamentului de asistență fiscală și juridică din EY România, a făcut parte alături de Liliana Bușoiu din echipa de consultanți a firmei din Big Four care a asistat investitorul american PPG în tranzacția cu Axxess Capital pentru achiziția afacerii cu lacuri și vopsea Deutek.

PPG a beneficiat de un pachet complet integrat de servicii de consultanță, asistența fiscală și financiară fiind oferită de echipele specializate ale EY România.

Firma de avocatură Radu și Asociații SPRL I EY Law a anunțat astăzi că a lucrat alături de PPG la prima sa achiziție în România cu o echipă formată din avocații Radu Diaconu și Cristina Rusu.

După o perioada de tatonare a pieței românești, PPG Industries, o societate americană din topul Fortune 500, cu sediul la Pittsburgh, Pennsylvania și cu operațiuni în peste 70 de țări, a încheiat contractul de cumpărare a 100% din acțiunile Deutek, un producător de top de lacuri și vopsele aflat în portofoliul Axxess Capital. Valoarea tranzacției o poziționează printre cele mai mari achiziții făcute în România de un investitor strategic american, precizează un comunicat al firmei de avocatură ce a asistat cumpărătorul.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, însă Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital, a precizat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO că aceasta se încadrează între 40 și 50 mil. Euro.

Procesul de vânzare a fost unul competitiv și a durat aproape un an.

PPG a fost asistat atât în faza de due diligence juridic cât și pe parcursul negocierii documentelor tranzacției de către casa de avocatură Radu și Asociații SPRL | EY Law.

În acest moment, părțile așteaptă aprobarea Consiliului Concurenței în vederea finalizării tranzacției.

Jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO a scris în premieră pe 14 septembrie că PPG s-a înțeles cu Axxess Capital pentru achiziția Deutek.

Radu și Asociații SPRL | EY Law este societatea de avocatură din România care face parte din rețeaua globală EY Law, în cadrul căreia își desfășoară activitatea aproximativ 1.800 de avocați din 75 de țări.

În România, echipa Radu si Asociatii SPRL | EY Law, formată din peste 30 de avocați, oferă atât servicii de consultanță juridică, concentrându-se pe domeniul societar, al contractelor comerciale, fuziuni și achiziții, finanțări, dreptul muncii, cât și pe asistență și reprezentare în fața autorităților și instanțelor judecătorești românești și internaționale.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral