MIRSANU.RO

publicat la: 18.10.2023  14:26

Avocatii Dentons au oferit consultanta Polenergia la achizitia unui portofoliu de energie eoliana al Naxxar

 

Firma globala de avocatura Dentons a oferit servicii de consultanta juridic investitorului polonez Polenergia privind un acord conditionat pentru achizitia unei parti majoritare in Naxxar Wind Farm Four (NWF 4).

NWF 4 detine actiuni in societatile de proiect (SPV-uri) care dezvolta parcuri eoliene in apropierea Marii Negre, unul dintre cele mai mari din aceasta parte a Europei. Proiectul, cu o capacitate totală de pana la 685,6 MW, este situat in judetul Tulcea, Romania.

In cadrul acordului, Polenergia a furnizat un imprumut care a permis companiei NWF 4 sa achizitioneze actiuni noi in SPV-urile care dezvolta proiectul. Acordul prevede, de asemenea, finantare suplimentara, precum si dreptul Polenergia de a cumpara actiunile ramase in companie. Incheierea tranzactiei este supusa obtinerii aprobarii pentru investitiile straine directe de catre Polenergia.

In cadrul acordului cadru privind actionariatul, odata ce proiectul atinge o anumită etapa, compania va avea dreptul de a cumpara actiunile ramase in SPV-uri si, astfel, de a deveni unicul actionar al acestora.

Echipa Dentons din tranzactie a fost condusa de catre partenerul Christian Schnell, co-coordonator al practicii Dentons in domeniul energiei la nivel european, si de Pawel Grabowski, partener M&A in biroul din Varsovia. De asemenea, Bartosz Juszczak si Joanna Świostek (senior associates, Varsovia) au acordat asistenta juridica in cadrul tranzactiei.

Echipa Dentons din Bucuresti care a consiliat clientul privind aspectele pe drept romanesc ale tranzactiei a inclus partenerii Claudiu Munteanu-Jipescu, Raul Mihu, Bogdan Papandopol si Liviu Togan, counsel Elena Vlasceanu, precum si Andreea Predescu, Angelica Pintilie (senior associates) si Alexandra Sofineti, Alin Dimache si Nadia Al Battah (associates).

Polenergia este cel mai mare grup cu capital privat din sectorul energetic din Polonia, format din companii integrate vertical care activeazq in domeniul productiei de energie din surse regenerabile si cu emisii reduse de carbon, precum si in distributie, comert si vanzare de electricitate catre clienti din segmentul de retail si business.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Finanțări

Romgaz are in planul pe 2024 o emisiune de obligatiuni de 500 mil. Euro si credite de 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit

  Producatorul de gaze Romgaz Media, companie listata aflata sub controlul statului, va cere pe 1 iulie aprobarea actionarilor companiei pentru o emisiune de obligatiuni corporative de pana la 500 mil. Euro si credite de circa 250 mil. Euro de la Banca Transilvania si UniCredit, conform informatiilor   Citeşte articolul integral

Fuziuni Şi Achiziții

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achizitia First Bank si isi anunta intrarea in top 10 banci din Romania dupa dublarea cotei sale de piata. Fondul american de investitii JC Flowers a rezistat doar 6 ani concurentei locale – a cumparat in 2018 o banca cu o cota de piata de 1,5% si dupa ce a adaugat achizitia Leumi si-a facut exitul prin vanzarea unei banci cu o cota de piata de 1,1%

  Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana, a anuntat pe 31 mai 2024 finalizarea achizitiei First Bank, tranzactie care ii permite cumparatorului sa isi dubleze cota de piata si sa intre in top 10 banci dupa active din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSAN  Citeşte articolul integral