Adrian Mîrșanu

publicat la: 19.01.2017  22:53

Șeful PwC România și avocatul Dragoș Radu, partener Radu și Asociații I EY Law, printre consultanții care au lucrat de partea Vector Watch în contextul tranzacției cu Fitbit. De cealaltă parte, grupul american a apelat pentru asistența juridică locală la serviciile Țuca Zbârcea & Asociații

 

Producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch a lucrat pe parcursul anului trecut în contextul tranzacției cu grupul american Fitbit cu o echipă de consultanți, din care au făcut parte PwC România și casa de avocatură Radu și Asociații afiliată rețelei EY Law, conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Din echipa firmei de avocatură afiliate EY au făcut parte Dragoș Radu – Partener și Head of EY Law România, Radu Ionescu  și Nicoleta Gheorghe, ambii cu poziții de Senior Associate în cadrul EY Law.

De asemenea, PwC România a asigurat servicii de consultanță pe partea de taxe prin Ionuț Simion, Country Managing Partner al firmei, și Andreea Mitiriță, Director Taxe.

Vector Watch a anunțat pe 10 ianuarie că echipa sa și platforma de software vor fi integrate pe platforma Fitbit, care își va deschide un centru de dezvoltare la București, unde se află echipa Vector Watch. Firma a fost fondată acum trei ani de către Andrei Pittiș, care ulterior a atras Gecad în postura de principal investitor și acționar majoritar, alte pachete de acțiuni fiind preluate de fondul de investiții Catalyst România și investitorii privați Mihai Popescu, Bogdan Vlad și Radu Apostolescu, unul dintre fondatorii afacerii Emag.

Valoarea tranzacției dintre Vector Watch și Fitbit nu a fost făcută publică.

Pe lista consultanților angajați de către Vector Watch se găsesc Matt Sachse, Managing Director al băncii de investiții specializate în sectorul tehnologic Pagemill Partners, și Charles Welch, Co – CEO al băncii de investiții Menalto Advisors, care anterior a lucrat și el pentru Pagemill Partners. Ambele bănci de investiții americane își au sediul în Silicon Valley, care concentrează cartierele generale ale giganților lumii tehnologiei și internetului.

De asemenea, vânzătorii Vector Watch au lucrat cu Ted Cominos, care ocupă poziția de  Partener, și Cristina Audran – Proca, Counsel, pentru firma americană de avocatură Faegre Baker Daniels Llp. Ted Cominos, Cristina Audran – Proca și Dragoș Radu au lucrat anterior pentru firma britanică de avocatură Linklaters, care a avut un birou deschis la București până în 2008.

Din echipa Vector Watch au făcut parte și Marc Van Campen, Name Partner, și Leonie Kraakman, Associate, în cadrul firmei olandeze de avocatură Van Campen Liem.

În ceea ce privește Fitbit, grupul american a mizat pe consultanța juridică a firmei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații. Sabrina Necula, Associate în cadrul casei de avocatură, se află printre cei împuterniciți de către firma americană, care a decis majorarea cu 0,5 mil. Dolari a capitalului social al subsidiarei locale, Fitbit Development, înființate în 2016, conform datelor făcute publice.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Investitorul ceh APS Holding a platit un pret in jurul a 10 mil. Euro pentru achizitia IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank. Inainte de finalizarea tranzactiei, grecii au redus capitalul social al companiei vandute cu 110 mil. Euro, din care 15 mil. Euro au fost retrase in conturile proprii ale bancii – mama

  Investitorul ceh APS Holding a platit un pret de achizitie in jurul a 10 mil. Euro pentru preluarea companiei IMO Property Investments Bucharest SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. APS H  Citeşte articolul integral

Analize

Roland Berger: Majoritatea fondurilor de private equity active in Romania se asteapta sa creasca in 2025 numarul de tranzactii M&A fata de 2024. Pe lista de prioritati, achizitia de noi companii si dezvoltarea firmelor din portofoliu, iar IT-ul si serviciile medicale sunt preferate pentru investitii noi pe fondul unui sentiment dominant privind o stagnare sau chiar o scadere a economiei locale

  Marile prioritati ale fondurilor de private equity din Romania sunt in 2025 achizitia de noi companii si dezvoltarea companiilor din propriile portofolii aflate sub administrare, dupa ce in 2024 una dintre preocuparile majore ale sectorului local de profil a fost strangerea de capital de la investit  Citeşte articolul integral