MIRSANU.RO

publicat la: 27.09.2022  15:40

Autonom a primit o finantare de 15 mil. euro de la Banca Europeana de Investitii pentru extinderea flotei auto electrice si hibride

 

Compania Autonom Services SA, afacere antreprenoriala controlata de fratii Marius si Dan Stefan, a anuntat pe 27 septembrie 2022 ca a primit o finantare de 15 mil. euro de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pentru extinderea flotei auto electrice si hibride.

Este primul sprijin acordat de catre BEI in Romania afacerilor verzi din sectorul de transport si prima finantare a institutiei financiare internationale catre grupul Autonom.

Acordul va permite celui mai mare furnizor de servicii de mobilitate din Romania sa cumpere 895 de vehicule electrice si hibride, din care 705 masini electrice si 190 vehicule hibride. Inchirierea vehiculelor cu emisii reduse de carbon va ajuta utilizatorii companii sa isi optimizeze costurile si sa isi reduca amprenta de carbon, iar investitia va sprijini reducerea emisiilor, poluarii si a zgomotului generat de masinile oferite spre inchiriere.

Autonom ia in calcul, de asemenea, instalarea de panouri solare si statii de incarcare electrica in tara pentru ca vehiculele sa se poata incarca cu energie verde.

Autonom isi deruleaza operatiunile prin intermediul unei retele formate din 46 de agentii prezente in peste 33 de orase din Romania si Ungaria.

BEI, bratul financiar al Uniunii Europene, a asigurat in 2021 o suma de 907 mil. euro pentru noi investitii in Romania, potrivit datelor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

In ultimii 31 de ani, grupul Bancii Europene de Investitii, care include si Fondul European de Investitii (EIF), a asigurat fonduri de 18 mld. euro pentru sectoarele public si privat din Romania.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

First View to MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022. Madalina Neagu, Schoenherr: Turbulent times create M&A opportunities

 

“2022 has been a challenging year and the M&A world has not been spared by this turmoil. The year debuted with optimism and record high deals. Fast – forward into mid-year, not only have the headwinds grown stronger, but new challenges were added to the M&A landscape, such   Citeşte articolul integral


post_image
DealSOUND

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, speaker of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

 

Andrei Perianu, COO & Co-founder Bankata.ro, is one of the speakers of MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2022

He star  Citeşte articolul integral