MIRSANU.RO

publicat la: 27.09.2016  14:29

Aurelius Group preia afacerile Office Depot de 10 mil. euro din România în cadrul unei tranzacții internaționale

 

Compania americană Office Depot, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de produse, servicii și soluții la locul de muncă, intenționează să vândă operațiunile pe care le deține în Europa, Grupului Aurelius, potrivit unui comunicat al Office Depot.

Afacerile din Europa ale Office Depot generează venituri anuale de aproximativ 2 miliarde de euro și totalizează un număr de aproximativ 6.500 de angajați.

Office Depot Europa operează în 14 țări europene pe trei activități principale și branduri : ”Viking”, Contract și Vânzare cu amănuntul.

În România, Office Depot este prezent din august 2007 prin Office Depot Service Center cu sediul la Cluj, care s-a deschis cu scopul de a oferi suport pentru operațiunile financiare ale Office Depot la nivel pan-european.

Office Depot România a raportat o cifră de afaceri netă de 44,6 milioane de lei (10 milioane de euro) în 2015 și un profit net de 1,38 milioane de lei ( 0,31 milioane de euro) la un număr mediu de 477 salariați.

Office Depot a dezvăluit intenția sa de a explora alternative strategice în ceea ce privește businessul pe care-l are în Europa, în cadrul unui proces care a pornit la începutul acestui an.

 Tranzacția este structurată sub forma unei vânzări de acțiuni. Cumpărătorul va achiziționa atât activele cât și pasivele operațiunilor din Europa ale Office Depot.

Tranzacția, aprobată de către consiliul de administrație al Office Depot și așteptată să se încheie până la finalului anului 2016, este supusă aprobării de către Comisia Europeană.

În tranzacție, Goldman, Sachs & Co. a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv  pentru vânzător.

Compania Office Depot. Inc, formată prin fuziunea a Office Depot și OfficeMax, are vânzări anuale combinate (produse și servicii) de aproximativ 14 miliarde dolari, aproximativ 49.000 de angajați și deservește consumatori și întreprinderi din 59 de țări, prin mai mult de 1.800 de magazine de vânzare cu amănuntul, site-uri de e-commerce și o organizație de vânzări business-to-business .

Portofoliul de branduri al companiei include Office Depot, OfficeMax, OfficeMax Grand & Toy, Viking, Ativa, TUL, Foray, și DiVOGA.

Acțiunile comune ale companiei sunt listate pe Bursa din New York din anul 1991.

Începând cu anul 2005,  AURELIUS Group a finalizat mai mult de 70 de tranzacții în Europa și este specializat în a investi în companii și spin-off-uri corporative.

AURELIUS Group cu sediul la Munchen, achiziționează, restructurează și în cele din urmă vinde companii aflate în situații speciale. Grupul are peste 23.000 de angajați.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Investitorul ceh APS Holding a platit un pret in jurul a 10 mil. Euro pentru achizitia IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank. Inainte de finalizarea tranzactiei, grecii au redus capitalul social al companiei vandute cu 110 mil. Euro, din care 15 mil. Euro au fost retrase in conturile proprii ale bancii – mama

  Investitorul ceh APS Holding a platit un pret de achizitie in jurul a 10 mil. Euro pentru preluarea companiei IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. APS H  Citeşte articolul integral

Analize

Roland Berger: Majoritatea fondurilor de private equity active in Romania se asteapta sa creasca in 2025 numarul de tranzactii M&A fata de 2024. Pe lista de prioritati sunt achizitia de noi companii si dezvoltarea firmelor din portofoliu, iar IT-ul si serviciile medicale marcheaza preferintele pentru investitii noi pe fondul unui sentiment dominant privind o stagnare sau chiar o scadere a economiei locale

  Marile prioritati ale fondurilor de private equity din Romania sunt in 2025 achizitia de noi companii si dezvoltarea companiilor din propriile portofolii aflate sub administrare, dupa ce in 2024 una dintre preocuparile majore ale sectorului local de profil a fost strangerea de capital de la investit  Citeşte articolul integral