MIRSANU.RO

publicat la: 28.07.2016  18:15

APS anunță finalizarea în primul semestru a achizițiilor portofoliilor Tokyo și Rosemary care totalizează credite neperformante de 1,33 mld. Euro. Prețul plătit pentru cele două achiziții către BCR și Intesa se ridică la aproape 200 mil. Euro

 

Compania cehă de administrare a creanțelor APS Holding a anunțat astăzi că a finalizat cu succes achiziția a două portofolii neperformante din România, a căror valoare nominal este de 1,33 mld. Euro.

Primul, denumit Tokyo, cuprinde credite neperformante acordate companiilor și IMM-urilor, garantate și negarantate, cea mai mare parte a garanțiilor fiind proprietăți rezidențiale, comerciale și industrial. Valoarea nominală a portofoliului depășește 1,07 mld. Euro. Jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO a scris pe 9 iunie că grupul de investitori din care fac parte APS, Deutsche Bank și International Finance Corporation – divizia de investiții a grupului Băncii Mondiale – a finalizat achiziția portofoliului Tokyo al BCR, cu o valoare nominală de circa 1,1 mld. Euro pentru un preț de achiziție de peste 100 mil. Euro, cotat în jurul a 150 mil. Euro. Tranzacția Tokyo a fost anunțată în premieră în decembrie 2015 de către jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

APS precizează că alături de IFC și firma cehă de administrare a creanțelor au mai făcut parte și alți investitori globali, fără însă să-I nominalizeze. “Tranzacția închisă este cea mai mare de acest tip din regiunea Europei de sud – est”, afirmă reprezentanții APS.

APS a fost consiliată la achiziție de firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații și consultanții KPMG, iar pe partea de consultanță imobiliară a lucrat cu Syndre Valuation și Coldwell Bankers, în timp ce avocații Dentons s-au ocupat de structurarea tranzacției.

Portofoliul Tokyo va fi administrat de către APS cu ajutorul Homeland Properties for Real Estates.

Al doilea portofoliu neperformant cumpărat, Rosemary, are o valoare nominală de 261 mil. Euro, după ce a fost scos la vânzare în toamna anului trecut la o valoare nominală de 287 mil. Euro, așa cum jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO a anunțat în premieră pe 5 octombrie 2015.

Portofoliul Rosemary conține împrumuturi garantate și negarantate acordate companiilor, respectiv garantate și negarantate acordate persoanelor fizice cu garanții constituite din proprietăți rezidențiale, comerciale și industriale.

Investitorul este vehiculul de investiții APS Delta, reprezentând APS Holding susținut de alți investitori printre care și AnaCap Financial Partners.

Prețul de achiziție al portofoliului Intesa Sanpaolo Bank România nu a fost făcut public. Conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO, prețul de achiziție al portofoliului Rosemary este situat la circa 40 mil. Euro, valoare neconfirmată însă de către părțile implicate în tranzacție.

APS a mizat în acest dosar pe serviciile de consultanță ale firmei de avocatură Dinulescu, Maxim, Savin & Asociații și Dentons, respectiv pe suportul specializat al Syndre Valuation și al Coldwell Bankers. De asemenea, administrarea portofoliului Rosemary va fi realizată de APS cu ajutorul Homeland Properties for Real Estates.

APS are déjà 75 de portofolii neperformante cu  valoare nominală totalp de 4,5 mld. Euro.

“Suntem încântați să avem finalizate cu succes achizițiile acestor tranzacții de referință și să îmbunătățim poziția noastră excelentă în piața Europei de Sud – Est. Achizițiile noastre anterioare în regiune ne-au asigurat o experiență valoroasă în segmentul administrării datoriilor corporate și retail. De asemenea, considerăm valoroasă cooperarea noastră cu investitorii noștri pe termen lung în regiune”, a spus Martin Machon, Directorul General și unicul acționar al APS Holding.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fuziuni Şi Achiziții

Fondul de investitii SARMIS Capital anunta noi achizitii de companii cu care isi consolideaza pozitia de lider pe piata serviciilor de facility management. Noua platforma din portofoliul investitorului de private equity combina operatiunile BMF Grup cu cele ale AEK – Deziclean Grup si genereaza o cifra de afaceri anuala de peste 80 mil. Euro

  Managerul de private equity SARMIS Capital, condus de catre Cezar Scarlat, a anuntat pe 11 septembrie 2024 o noua mutare M&A, prin care isi consolideaza pozitia de lider al serviciilor integrate de facility management din Romania, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii M  Citeşte articolul integral

Tranzacții

Un start-up energytech a atras o runda de finantare de 3 mil. Euro condusa de Verbund X Ventures, la care a participat si noul fond EGV II

  Start-up-ul din sectorul energytech Ogre AI a anuntat pe 11 septembrie 2024 ca a atras o runda de investitii de 3 mil. Euro, condusa de catre investitorul de corporate venture capital Verbund X Ventures, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. La runda de inves  Citeşte articolul integral