MIRSANU.RO

publicat la: 23.08.2022  13:40

Alpha Bank Romania ia un imprumut de 195 mil. RON pe 5 ani de la BERD

 

Alpha Bank Romania, subsidiara locala a grupulu bancar elen Alpha Bank, urmeaza sa contracteze un imprumut senior negarantat de 195 mil. RON (circa 40 mil. euro) cu o maturitate de 5 ani de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), potrivit informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO.

Alpha Bank Romania, institutie de credit cotata in top 10 banci locale dupa valoarea activelor, se alatura astfel unor banci mari precum Banca Transilvania si UniCredit Bank Romania, care, de asemenea, acceseaza imprumuturi de la BERD in cadrul programului RLF (Resilience and Livelihoods Framework).

Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii BERD pe 21 septembrie 2022 si este destinat finantarii companiilor eligibile din Romania care au fost direct sau indirect afectate  de razboiul din Ucraina.

Creditul este structurat pentru a asigura finantarea in moneda locala intr-un moment in care lichiditatea in lei a pietei este redusa si pentru diversificarea mixului de finantare intr-un context cu volatilitate ridicata.

Alpha Bank Romania se situa la 31 decembrie 2021 pe pozitia a opta pe piata bancara locala, cu o cota de 2,9% dupa valoarea activelor totale. Alpha Bank Romania este detinuta in proportie de 99,92% de catre Alpha Bank and Holdings SA din Grecia.

Alpha Bank Romania are un rating Ba1, insotit de perspectiva stabila, acordat de catre agentia de evaluare internationala Moody’s in august 2022.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Cristian Pascu, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF): Este o stare a investitorilor de tipul “wait and see”. Din perspectiva investitorilor de retail care au vazut volatilitate in piata si scaderi, au retras bani din fondurile de investitii in actiuni si au intrat cu ei in fonduri cu investitii in obligatiuni si venit fix

  “Ce am observat din punct de vedere al pozitionarii investitorilor pe tipurile de instrumente, uitandu-ne din decembrie 2024 pana in martie 2025, observam ca sunt miscari foarte mici intre <<equity>> (investitii in actiuni) si <<debt>> (investitii in obligatiuni, n.r.) in s  Citeşte articolul integral