Adrian Mîrșanu

publicat la: 13.01.2015  21:33

Alex Milcev urcă pe poziția de director al departamentului de asistență fiscală și juridică al EY România. Cum s-a schimbat din temelii conducerea firmei locale din Big Four în ultimii trei ani

 

Alex Milcev ajunge pe o poziție de top în conducerea EY România, fiind avansat Director al departamentului de asistență fiscală și juridică, după plecarea lui Venkatesh Srinivasan în India într-o funcție de conducere la nivel global.

În mandatul lui Bogdan Ion de Country Manager Partner, toată echipa de la vârful companiei locale din Big Four a fost ”împrospătată” în ultimii trei ani, pe fondul unei serii de avansări interne, de relocări din cadrul rețelei EY și a recrutării unor oameni cu o reputație profesională solidă. Este una dintre cele mai ample campanii de schimbări a oamenilor din pozițiile – cheie pentru o companie de pe piața românească în ultima vreme. Din Big Four fac parte cele mai mari firme de consultanță și audit la nivel global – PwC, KPMG, Deloitte și EY.

Numirea lui Alex Milcev este efectivă începând cu luna ianuarie și are loc la aproape 13 ani de când Alex Milcev a intrat în rândurile EY România, din 2006 ocupând poziția de partener în cadrul firmei. Avansarea lui Milcev, concomitent cu retragerea indianului Venkatesh Srinivasan, crește numărul directorilor români în echipa de conducere locală, singurul expat rămas la vârf este Saulius Adomaitis, relocat în cadrul rețelei în mai 2012 în funcția de Lider al departamentului de asistență în afaceri.

„Alex este unul dintre arhitecţii care au contribuit la dezvoltarea departamentului de Asistenţă fiscală din cadrul EY, acesta devenind astfel cel mai extins şi mai căutat din România”, afirmă Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România.

Mesajul șefului EY România lasă de înțeles că numirea vine ca o recunoaștere a rolului jucat de Alex Milcev în cadrul organizației locale.

Sursă foto: EY.

Sursă foto: EY.

Milcev este considerat unul dintre experții locali în domeniul prețurilor de transfer din România, având în spate o carieră de peste 17 ani în consultanța fiscală. Milcev a acordat servicii de consultanță pe probleme de fiscalitate internă și internațională, a fost implicat în proiecte complexe de restructurări, privatizări, raportare fiscală și optimizare fiscală.

Alex Milcev este membru fondator al Camerei Consultanţilor Fiscali din România şi membru al Camerei de Comerţ Româno-Americane (AmCham). Înainte de a veni la Ernst & Young (rebranduit în EY în 2013), a lucrat ca manager în departamentul de taxe al firmei de servicii profesionale Arthur Andersen, închisă ca urmare a scandalului Enron de la începutul anilor 2000.

Milcev folosește ca limbi de lucru româna, engleza, rusa, și are cunoștințe de bulgară și germană, conform informațiilor postate pe contul său din rețeaua profesională Linkedin.

„Modul în care EY România a reuşit să se dezvolte şi să se diversifice, în ciuda crizei economice mondiale constituie o lecţie valoroasă, iar eu intenţionez să valorific în continuare acest model unic de dezvoltare şi diversificare pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri şi al comunităţii”, afirmă Alex Milcev.

Omul a cărui poziție o preia Milcev în conducerea EY România este indianul Venkatesh Srinivasan, venit pe poziția de lider al departamentului local de asistență fiscală și juridică încă din 2001, fiind altfel spus cel mai vechi membru din top managementul firmei. La nivel regional, a ocupat și poziția de lider al CSE Tax Markets.

Acum, Vinkatesh Srinivasan preia postul de membru al echipei EY Global Compliance and Reporting (GCR) şi ca lider al GCR Global Talent Hub în cadrul EY Bangalore (India).

Veniri și plecări sonore în harta schimbărilor în structurile de conducere ale EY România

Bogdan Ion, actualul Country Manager Partner pentru România și Moldova, ocupă prima poziție în organigrama locală a EY din iulie 2011. Acesta a venit la EY pe poziția de partener încă din 2006, după o perioadă de trei ani în conducerea biroului local al firmei de consultanță germane Haarmann Hemmelrath.

După venirea lui Bogdan Ion, a urmat o serie de avansări, plecări, relocări și recrutări care au configurat actuala echipă de management a EY România.

Bogdan Ion, Country Manager Partner România și Moldova. Sursă foto: EY.

Bogdan Ion, Country Manager Partner România și Moldova. Sursă foto: EY.

Astfel, în mai 2012, Saulius Adomaitis, Markets Leader al divizie de asistență în afaceri în Europa Centrală și de Sud – Est a EY, a fost numit în poziția de lider al departamentului de asistență în afaceri al EY România.

În perioada iulie 2012 – iulie 2014, s-au consumat cele mai ample mutări la nivel de management. Astfel, Alexandru Lupea a fost recrutat de la rivalul PwC pentru postul de partener în departamentul de audit financiar.

În septembrie 2012, Cornelia Bumbăcea, partener al EY România și lider al departamentului de asistență în tranzacții a plecat după 19 ani în firmă la concurenții de la PwC. Postul ei a fost ocupat de Florin Vasilică, un bancher de investiții cu experiență de peste un deceniu, acumulată în bănci mari de pe Wall Street precum Chase Manhattan, JP Morgan și Merrill Lynch, la ultimele două ocupându-se de tranzacții care acopereau regiunea Europei de Sud – Est, țările baltice și Turcia. Cornelia Bumbăcea este partener în cadrul PwC România, unde coordonează departamentul de tranzacții.

La începutul anului 2013, este adus Dragoș Radu ca partener și lider pentru revitalizarea departamentului de asistență juridică, după o perioadă în care fostul co-fondator al firmei de avocatură RTPR, astăzi afiliată la Allen & Overy, se retrăsese din avocatură. Anul trecut, activitatea de profil a EY România a fost reorganizată prin apariția casei de avocatură Radu & Asociații, afiliate firmei din Big Four.

În iulie 2013, Anamaria Cora trece pe poziția de lider al departamentului de audit financiar, după ce din iulie 2010 era deja partener al firmei. În aceeași lună, Mihaela Sandu este avansată ca partener în cadrul aceluiași departament de audit financiar. Întăririle în departament continuă prin recrutarea lui Adrian Bunea ca director executiv în decembrie 2013, adus de la PwC România.

Pe 30 august 2013, campania de recrutare ajunge la poziția de director resurse umane al EY România, unde este adusă Andreea Mihnea de la Tchibo Brands România.

În luna octombrie 2013, este adus ca director executiv corporate finance în departamentul de asistență în tranzacții Bogdan Câmpianu, după o perioadă de peste nouă ani la șefia departamentului de piețe de capital în cadrul Raiffeisen Capital & Investment, unde s-a ocupat de tranzacții importante precum listarea Fondului Proprietatea, oferta publică secundară la Transgaz sau negocierile pentru achiziția diviziei de retail a Citibank de către Raiffeisen Bank România. Poziția de șef corporate finance înseamnă coordonarea și extinderea activității pe piața de fuziuni și achiziții, precum și a portofoliului de atragere de finanțări pentru clienții – companii.

În februarie 2014, Bogdan Câmpianu pleacă la șefia Wood & Company România.

În iulie 2014, EY face două achiziții de marcă. Astfel, Gabriel Sincu, unul dintre cei mai cunoscuți experți locali în materie de taxe, este recrutat de la Mazars România și adus ca director executiv Taxe în cadrul departamentului de asistență fiscală. Tot în același departament, este avansat Adrian Rus ca partener.

Pe 15 iulie 2014, este anunțată venirea lui Valeriu Binig pe poziția de partener în departamentul de consultanță în afaceri. Binig a lucrat anterior pentru Deloitte și are pe cartea sa de vizită fosta Companie Națională de Electricitate (CONEL), Arthur Andersen, Fondul Româno – American de Investiții, fiind cotat ca unul dintre experții de top în sectorul de energie.

Ultima recrutare sonoră, anunțată de EY, este cea a Ioanei Mihai, fost director al departamentului Debt Capital Markets în cadrul BCR, care a fost adusă începând din luna ianuarie pe poziția de director executiv corporate finance în cadrul departamentului de asistență în tranzacții condus de Florin Vasilică. Ioana Mihai s-a ocupat de mai multe tranzacții de finanțare și operațiuni pe piața de capital, printre ele și emisiunea Transelectrica de obligațiuni în valoare de 200 mil. lei derulată pe bursa de la București.

În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Pe piața românească sunt prezente cu operațiuni și celelalte firme globale din Big Four – PwC, KPMG și Deloitte. EY România are peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova, care lucrează în birourile de la București, Cluj – Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău, și furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Horia Braun – Erdei, CEO Erste Asset Management Romania, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Horia Braun-Erdei, General Manager and President of the Board of Directors of Erste Asset Management Romania, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Erste Asset Management Romania is part of Erste Group and is the largest asset management company in Romania, having over 4.5 billion  Citeşte articolul integral

EXCLUSIV

Cristian Nacu, Senior Country Officer at International Finance Corporation, speaker of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024

  Cristian Nacu,  Senior Country Officer of International Finance Corporation, is one of the speakers of MIRSANU IPO CHALLENGE 2024. Romanian born and educated, with more than 25 years of experience in private equity, investment banking and privatization, Cristian Nacu is one of the most experienc  Citeşte articolul integral