MIRSANU.RO

publicat la: 07.04.2016  13:53

Wolf Theiss a acordat consultanță companiei Rockaway Capital SE la achiziția agenției de voiaj Invia de la MCI Tech Ventures

 

Wolf Theiss a reprezentat și a consiliat compania Rockaway Capital SE în vederea achiziționării agenției de voiaj online Invia, din grupul căreia face parte si societatea românească Invia Travel SRL.

În urma încheierii tranzacției, Wolf Theiss va continua să acorde consultanță în legătură cu oferta de licitație obligatorie către acționarii minoritari ai Travelplanet S.A., filiala poloneză a agenției.

Invia este cea mai mare agenție de voiaj online din Republica Cehă și unul dintre cei mai cunoscuți furnizori online de pachete de călătorii din Europa Centrală și de Est.

Rockaway Capital SE este membră a uneia dintre cele mai progresiste case de investiții de capital privat și de risc din Republica Cehă, cu birouri în San Francisco și Sao Paolo.

„Tranzacția a implicat aspecte complexe din domeniul dreptului societăților comerciale, al reglementării și al concurenței din cinci jurisdicții, Republica Cehă, România, Polonia, Ungaria și Slovacia”, a declarat Jan Myska (foto), Partener Wolf Theiss Praga.

Jan Myska Partener Wolf Theiss Praga

Pentru componenta din România a tranzacției, Rockaway Capital SE a fost asistat de către o echipă de avocați condusă de Ileana Glodeanu, Partener coordonator al practicii de drept corporativ, respectiv de fuziuni și achiziții din București și Mircea Ciocîrlea, avocat senior in cadrul aceluiași departament. Aceștia au lucrat pe aspecte de drept local al societăților, mai ales în legatură cu implementarea anumitor pasi necesari finalizarii tranzacției, cu impact asupra subsidiarei din România.

Jan Myska a condus echipa Wolf Theiss care a acordat consultanță cross-border companiei Rockaway Capital SE și a coordonat tranzacțiile.

În Praga echipa a mai inclus pe Jan Kotous (Counsel), Libor Prokes (Counsel), precum și pe Lenka Kucerova (avocat colaborator). Consultanța pe probleme de drept polonez a fost asigurată de Dariusz Harbaty (avocat senior) și Monika Gaczkowska (avocat colaborator).

Janos Toth, Partener în cadrul biroului din Budapesta, și Peter Ihasz, avocat colaborator, au acordat consultanță pe probleme de drept maghiar.

Marian Sulfk, avocat senior din cadrul biroului din Bratislava a acorda consultanță pe probleme de drept slovac.

În România, Wolf Theiss și-a deschis biroul în 2005, iar echipa locală condusă de avocatul american Bryan Jardine numără aproximativ 30 de oameni.

Pe piața locală a avocaturii de afaceri, Wolf Theiss intră în eșalonul firmelor internaționale cu prezență importantă, categorie din care fac parte Allen & Overy, DLA Piper, Schoenherr, Cameron McKenna, CliffordChance sau Dentons.


Categorii: 


Cuvinte Cheie: 

0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Investitorul ceh APS Holding a platit un pret in jurul a 10 mil. Euro pentru achizitia IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank. Inainte de finalizarea tranzactiei, grecii au redus capitalul social al companiei vandute cu 110 mil. Euro, din care 15 mil. Euro au fost retrase in conturile proprii ale bancii – mama

  Investitorul ceh APS Holding a platit un pret de achizitie in jurul a 10 mil. Euro pentru preluarea companiei IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. APS H  Citeşte articolul integral

Analize

Roland Berger: Majoritatea fondurilor de private equity active in Romania se asteapta sa creasca in 2025 numarul de tranzactii M&A fata de 2024. Pe lista de prioritati sunt achizitia de noi companii si dezvoltarea firmelor din portofoliu, iar IT-ul si serviciile medicale marcheaza preferintele pentru investitii noi pe fondul unui sentiment dominant privind o stagnare sau chiar o scadere a economiei locale

  Marile prioritati ale fondurilor de private equity din Romania sunt in 2025 achizitia de noi companii si dezvoltarea companiilor din propriile portofolii aflate sub administrare, dupa ce in 2024 una dintre preocuparile majore ale sectorului local de profil a fost strangerea de capital de la investit  Citeşte articolul integral