MIRSANU.RO

publicat la: 09.03.2016  11:05

Avocatul care a lucrat cu Volksbank la tranzacția de exit din România și asistă BCR la vânzările de portofolii neperformante, promovat ca partener – acționar în rețeaua firmei austriece de avocatură Schoenherr

Matei Florea lucrează din 1999 la Schoenherr. Sursă foto: Schoenherr.
 

Firma austriacă de talie regională Schoenherr l-a promovat de la 1 februarie pe poziția de partener – acționar (equity partner) pe Matei Florea, șeful practicii de Finanțe & Bănci din cadrul biroului de la București.

Matei Florea a lucrat cu Volksbank la vânzarea băncii din România către Banca Transilvania, precum și la seria de tranzacții prin care BCR a vândut mai multe portofolii neperformante către Deutsche Bank și APS.

“Cu promovarea lui Matei Florea, încă un practician de top intră în rândul partenerilor – acționari. Matei este unul dintre cei mai respectați avocați specializați în finanțe și bănci din România și are o experiență vastă în consultanța acordată companiilor și instituțiilor financiare locale și naționale”, a declarat Cristoph Lindinger, Managing Partner al firmei austriece de avocatură Schoenherr.

Poziția de partener – acționar înseamnă că va avea o cotă alocată din profitul obținut de către firma – mamă, în acest caz Schoenherr (Austria), corespunzătoare participației primite. Până acum, Sebastian Guțiu, Managing Partner al biroului Schoenherr din București, era singurul partener – acționar din echipa locală, conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Biroul Schoenherr din București are, la ora actual, o echipă formată din peste 50 de avocați, din care 13 parteneri.

Matei Florea lucrează pentru Schoenherr din 1999, iar din 2003 este membru al Baroului București. Din ianuarie 2007, a devenit partener în cadrul biroului din București.

În perioada martie 2008 – februarie 2009, a lucrat ca visiting lawyer în cadrul firmei britanice Slaughter and May, fiind implicat în această perioadă în proiecte derulate în Marea Britanie, Luxemburg, Spania și Portugalia. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în 2002 și are o diplomă în drept a Universității Panthéon-Sorbonne din Paris.

Limbile sale de lucru sunt româna, engleza, germana și franceza.

Firma vieneză de avocatură a intrat pe piața românească în 1996, odată cu primul val de investitori strategici austrieci care făceau aici primele lor achiziții locale, printre ei și producătorul de bere Brau Union.

Pe lista recentă de tranzacții, Schoenherr are la activ asistența acordată vânzătorului în cadrul vânzării liderului pieței de lactate Albalact către francezii de la Lactalis, asistența acordată BCR la vânzarea celui mai mare pachet de credite neperformante tranzacționat până acum pe piața locală cu o valoare nominală de 1,2 mld. Euro – tranzacția Tokyo (la care a participat și Matei Florea), consultanța juridică pentru grupul german Rewe la vânzarea Billa România către francezii de la Carrefour sau asistență pentru banca austriacă Volksbank la tranzacția de exit din România.

Pe piața avocaturii de afaceri, Schoenherr s-a poziționat ca unul dintre cei mai activi jucători din eșalonul al doilea după numărul de avocați, palier pe care se situează mai multe firme internaționale cu echipe locale de 40 – 50 de avocați.


Categorii: 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

Fonduri de investiții

IFC intentioneaza sa investeasca pana la 15 mil. Euro in fondul de private equity Morphosis Capital II, ceea ce aduce noul fond al Morphosis mai aproape de tinta sa finala de 110 – 120 mil. Euro. Institutia financiara internationala nu finanteaza insa investitii in afaceri din sectorul educatiei de baza

  International Finance Corporation (IFC) intentioneaza sa aloce un capital de pana la 15 mil. Euro pentru a participa ca investitor LP in fondul de private equity Morphosis Capital II, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. Institutia financiara internationala   Citeşte articolul integral