MIRSANU.RO

publicat la: 31.07.2017  23:59

Tranzacția OTP – Banca Românească: Biroul din Ungaria al firmei de avocatură al Weil Gotshal & Manges și consultanții KPMG au făcut parte din echipa care a oferit asistență cumpărătorului

 

Grupul ungar OTP, care a fost anunțat drept cumpărătorul Banca Românească, a lucrat la tranzacție cu o echipă din care au făcut parte firmele de avocatură  Weil Gotshal & Manges și Schoenherr, KMPG și Societe Generale.

“Pentru procesul de screening (analiză diagnostic) și audit, din partea OTP am avut Weil Gotshal & Manges din Ungaria și Schoenherr din România pentru a face auditul juridic, în timp ce analiza financiară (due diligence – n.r.) a fost derulată de către KPMG. Societe Generale Corporate & Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar unic pentru grupul OTP în legătură cu tranzacția”, au precizat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO reprezentanții OTP Ungaria.

Părțile nu au dezvăluit detaliile financiare ale tranzacției.

 De cealaltă parte, vânzătorul – NBG a fost asistat de către bancherii de investiții de la Credit Suisse și firmele de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer și PeliFilip pentru aspectele de drept local ale tranzacției.

Grupul elen NBG a anunțat semnarea unui acord definitiv cu OTP Bank România privind vânzarea pachetului său de 99,28% din Banca Românească și a unui portofoliu performant de credite.

Având în vedere rambursarea finanțării intra-grup, tranzacția întărește lichiditatea grupului elen cu circa 650 mil. Euro, a anunțat vânzătorul, dând astfel indicia privind scare tranzacției.

„Tranzacția este de așteptat să majoreze rata fondurilor proprii (CET1 Ratio) cu circa 5 puncte de bază și, luând în considerare rambursarea datoriei intra-grup, întărește poziția de lichiditate cu circa 650 mil. euro”, afirmă Leonidas Fragkiadakis, CEO al NBG. Impactul este calculat la nivelul indicatorilor băncii de la 31 martie.

OTP era angajat în paralel și în procesul de achiziție al Bancpost, unde depusese ofertă neangajantă și s-a calificat alături de alți investitori pentru etapa ofertelor angajante, care este estimată să aibă loc peste aproximativ două săptămâni.

Pentru tranzacția Florence, OTP a angajat casa de avocatură Radu și Asociații, care face parte din rețeaua EY Law – afiliată EY.

OTP ajunge la 13 ani de la intrarea pe piața bancară din România la o cotă de piață de circa 4% și locul al optulea după activele totale.

 


0 Comentarii

Spune-ti parerea

Articole Similare:

EXCLUSIV

Investitorul ceh APS Holding a platit un pret in jurul a 10 mil. Euro pentru achizitia IMO Property Investments Bucuresti SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank. Inainte de finalizarea tranzactiei, grecii au redus capitalul social al companiei vandute cu 110 mil. Euro, din care 15 mil. Euro au fost retrase in conturile proprii ale bancii – mama

  Investitorul ceh APS Holding a platit un pret de achizitie in jurul a 10 mil. Euro pentru preluarea companiei IMO Property Investments Bucharest SA si a portofoliului sau imobiliar de la grupul bancar elen Eurobank, conform informatiilor disponibile pentru jurnalul de tranzactii MIRSANU.RO. APS H  Citeşte articolul integral

Analize

Roland Berger: Majoritatea fondurilor de private equity active in Romania se asteapta sa creasca in 2025 numarul de tranzactii M&A fata de 2024. Pe lista de prioritati, achizitia de noi companii si dezvoltarea firmelor din portofoliu, iar IT-ul si serviciile medicale sunt preferate pentru investitii noi pe fondul unui sentiment dominant privind o stagnare sau chiar o scadere a economiei locale

  Marile prioritati ale fondurilor de private equity din Romania sunt in 2025 achizitia de noi companii si dezvoltarea companiilor din propriile portofolii aflate sub administrare, dupa ce in 2024 una dintre preocuparile majore ale sectorului local de profil a fost strangerea de capital de la investit  Citeşte articolul integral